VIDEO | Gymnázium, ktoré vie vzdelávať

1939x
29. Január 2024
  Gymnázium Leonarda Stöckela patrí k najlepším stredným školám na Slovensku
Pozrite si našu videoreportáž
 
V druhej polovici januára otvorilo svoje brány  pre všetkých záujemcov, ktorí chcú na tejto škole študovať.
 
„Brány máme otvorené do korán pre všetkých, ktorí majú záujem o štúdium na tejto škole, pre ich rodičov a priateľov školy. Naša škola ponúka veľký okruh možnosti. Žiaci si môžu pozrieť ako vyučuje v bežní deň na vyučovacích hodinách. Škola taktiež ponúka laboratória ako je laboratórium fyziky, biológie, či chémie, kde zistia, že to nie je len o vzorcoch a učenia sa, ale môžu si vyskúšať aj oni rôzne pokusy a merania, “ informovala Klaudia Jutková, študentka 3.B triedy, Gymnázium Leonarda Stöckela.  
 
 Prerobená telocvičňa (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Naša škola ponúka taktiež Erasmus a záujemcovia si môžu vyskúšať simulované prijímačky – ako sa dostať na túto školu, či by to zvládli. Škola poskytuje aj klubovňu a telocvičňu, ktorá je prerobená, čiže je nová. Takisto študovňu, kde môžu tráviť žiaci voľné hodiny, prípadne sa tam môžu po škole učiť,“ povedala Klaudia Jutková.
 
„Dá sa vycestovať do zahraničia. Toho roku sa koná exkurzia – ide sa do Švédska. Myslím si, že to je veľká príležitosť ako získať nové skúsenosti a vidieť niečo, čo možno bežne ľudia nevidia,“ vyjadrila Jutková.
 
 Vo voľnom čase sa žiaci venujú ľudovému krúžku (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Vo voľnom čase sa žiaci venujú ľudovému krúžku, spevu a takisto, keď sa konkrétne zaujímajú o nejaké vedy, tak sa v tom zdokonaľovať. Ponúkame rôzne poobedňajšie krúžky a olympiády, dodala Klaudia.
 
„V treťom a štvrtom ročníku si vyberajú semináre s kombináciou dvoch rôznych predmetov napríklad Biológia, Chémia , Fyzika, Matematika. Najlepšie na tom je, že v treťom s štvrtom ročníku sa učia to a študuje to, čo ich naozaj baví, Zdokonaľujú sa v tom smere čo by chceli v budúcnosti robiť,“ porozprávala o škole študentka Klaudia Jutková.
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár