V Košickom kraji pribudli nové expozície pre kultúrnikov

1614x
29. Január 2024
Kultúra v Košickom kraji stojí za to
(Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
V kraji pribudlo 5 nadčasových expozícií a 5 organizácií zmodernizovalo svoje priestory, to všetko spolu za vyše 1,8 mil. €.
 
To, čo vlani odštartovalo si môžu milovníci umenia teraz do sýtosti vychutnať. Nové expozície, premiéry, iskrivé zážitky, ale aj lepšie a krajšie pracovné podmienky pre kultúrnikov.
 
 (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Poďte sa pozrieť, čo čaká zvedavcov v župných kultúrnych zariadeniach
 
Zemplínske múzeum, otvorilo novú stálu výstavu o archeológii. Do Múzea Trebišov - Kaštieľ Andrássyovcov môžu ísť milovníci praveku, od 15. 2 tam nájdu novú stálu expozíciu „Zemplín Antiqua“. Východoslovenské múzeum v Košiciach zabezpečí od 2. 2. cestovanie v čase, ponuku rozšírilo o expozíciu „Zaži gotiku“.
 
V Letohrádku Dardanely v Markušovciach, ktoré spravuje Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi okúsite hudbu všetkými zmyslami, vďaka rozšírenej výstave klávesových hudobných nástrojov, a to od 23. 2. Banícke múzeum v Rožňave rozšírilo obzory o históriu aj súčasnosť gemerského výtvarného umenia v Otvorenej galérii.
 
(Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Rekonštrukcia sál i moderného štúdia prebehla v Spišskom divadle, ich otvorenie bude 16. 2. spojené s premiérou o Edith Piaf. Modernizáciou prešlo aj Bábkové divadlo v Košiciach, ktoré uvedie 8. 3 premiéru hry Pinokio. Prínosom pri oboch divadlách je zlepšenie technických podmienok pre zamestnancov.
 
Osveta SNV vlani prešli obnovou, upravená je knižnica. Východoslovenská galéria má vymenené osvetlenia výstavných priestorov a informačných technológií. Navyše, už čoskoro oficiálne otvorí aj Shop VSG. Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach zmodernizovala regionálne oddelenie, rozšíri študovňu a zaobstará knihobox, otvorenie je pripravené 28.3.
 
Mesto Košice vás pozýva za zážitkami a hodnotnými pokladmi do múzeí, galérií, divadiel aj knižníc v kraji, sú svetové.
(8:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár