Predajom Primátorského punču sa vyzbierala rekordná suma

1161x
22. Január 2024
  Výťažok z punču a Polievky sv. Alžbety potešil tých najzraniteľnejších
 Centrum pre deti a rodiny Košická Nová Ves (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Vedenie mesta Košice v sobotu (20.1.) predpoludním v priestoroch Historickej radnice odovzdalo výťažok z minuloročných charitatívnych aktivít, ktoré sa v metropole východu uskutočnili prostredníctvom dobrovoľných zbierok Polievka sv. Alžbety a Primátorský punč.
 
Mesto v prípade oboch zbierok prerozdeľuje ich kompletný výťažok bez odpočítania nákladov, ktoré vznikajú s ich organizáciou. Predajom Primátorského punču sa v decembri počas Košických rozprávkových Vianoc a podarilo vyzbierať 31 500 eur, čo je doposiaľ historicky najvyššia suma.
 
Výťažok z Polievky svätej Alžbety, ktorá sa podávala 16. novembra v centre mesta, predstavoval sumu 3000 eur. Táto charitatívna akcia sa uskutočnila pri príležitosti 4. výročia vyhlásenia sv. Alžbety Uhorskej za patrónku Košíc. Vyzbieraná suma z predaja tejto šošovicovej polievky putuje vždy organizáciám, ktoré sa starajú výhradne o ľudí v núdzi.
 
 Nezisková organizácia Svetielko Pomoci (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Výťažok z Primátorského punču vo výške 31 500 eur sa rovnakým pomerom rozdelil medzi kvarteto príjemcov: neziskovú organizáciu Svetielko Pomoci n.o. - Pre deti z onkológie, občianske združenia BotaniKE, o.z., Spoločnosť Parkinson Slovensko a Košické sovičky.
 
Polovica výťažku Polievky sv. Alžbety vo výške 1500 eur putovala pre Centrum pre deti a rodiny Košická Nová Ves, za ktoré si symbolický šek prevzala jeho riaditeľka Iveta Lumtzerová. Rovnakú sumu získal aj Útulok – Dom Sv. Lazára v Košiciach, ktorý zastupovala jeho riaditeľka Anna Ivanková.
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár