Prešovskí volejbalisti vylepšili bilanciu proti Myjave

1491x
22. Január 2024
 Volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov vylepšili bilanciu
Zdolali Kopaničiarov 3:1 (Zdroj: Zara Pudleinerova)
 
V sobotu (20.1.) pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 1. kola tzv. nadstavbovej časti. Volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov sa predstavili v skupine A o 1.-4. miesto na domácej palubovke proti TJ Spartak Myjava. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v tejto sezóne prvýkrát podarilo zdolať Kopaničiarov 3:1 (22, 23, -23, 21) a vylepšiť si výhernú bilanciu na 1:2 na zápasy.
 
Excelentným výkonom sa prezentoval mladý diagonálny hráč Erik Gulák. Šarišania si potrebovali vylepšiť športovú motiváciu po psychicky náročnom štvrtku a trpkej prehre v zlatom sete semifinále pohára. Od prvej lopty sa im darilo kvalitne podávať aj vykrývať hru v poli. Viedli v priebehu väčšiny prvého setu.
 
 Vyrovnaná partia sa odohrala v treťom sete (Zdroj: Zara Pudleinerova)
 
V jeho závere síce Myjava vyrovnala na 22:22, ale viac bodov pridať nestihla. Naopak druhé dejstvo začali domáci doslova katastrofálne, keď hostí nechali odskočiť na 8:15 aj 11:18. Na prvý pohľad stratený set však Prešov dokázal vyrovnať a dokonca otočiť do najtesnejšieho zisku setu 25:23. Vyrovnaná partia sa odohrala v treťom sete.
 
Vedenie sa prelievalo z jednej strany na druhú. V koncovke setu si hostia dokázali pomôcť kvalitným útokom a zaslúžene ukoristili set pre seba. V rozhodujúcom štvrtom dejstve za vyrovnaného stavu 9:9 zavelil k výhre univerzál Erik Gulák, ktorý pridal fantastické 4 esá v rade.
 
Hostia sa ešte snažili manko dohnať, ale domáci už dramatizáciu zápasu nedovolili. 19-ročný domáci mladík Gulák pomohol svojmu družstvu úctyhodnými 32 bodmi a stal sa hráčom zápasu. Ukrajinský tréner Myjavy Osipov ocenil zo svojho družstva titulom MVP Tobiasa Viskupa.
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Dnes sme prišli do šatne s tým, že dnes je ten deň a musíme to zlomiť. Každopádne sa teším, že po tom štvrtku sme na tom lepšie fyzicky. Včera sme tomu venovali tréning. Dnes sme sa dohodli, že treba zápas postaviť na tímovosti.“
 
  Vylepšili výhernú bilanciu (Zdroj: Zara Pudleinerova)
 
„Teším sa, že sme to zvládli, teraz však musíme trénovať formu, pretože tento týždeň sme ju mali nejako načasovanú  - musíme však časovať na play-off. Čakajú nás ťažšie tréningy. Musím povedať, že chválim poňatie hry tímovo, ako to má vyzerať,“ vyjadril sa Digaňa.
 
Vitalij Osipov, tréner TJ Spartak Myjava: „Takto sme to očakávali. Ja som chalanom vravel v šatni pred zápasom, že ľahké to nebude, aj keď sme nad Prešovom už dva krát v tejto sezóne vyhrali. Minulé výhry boli vydreté víťazstva, vydreté našou prácou.“  
 
„Myslím si, že dnes chalani chceli, ale Prešov našiel momenty, ktoré im u nás nevychádzali. Nie, že by naši chalani nechceli vyhrať, alebo sa nesnažili, no nevydržali tlak, ktorým na nás Prešov zapôsobil,“ dodal Osipov.  
 
 Volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov (Zdroj: Zara Pudleinerova)
 
Erik Gulák, MVP za Prešov: „Pred zápasom sme si povedali, že to, čo sme si napísali v šatni na tabuľu bude splnené a podarilo sa to. Dnes sme ukázali tímovú hru, som na nás hrdí. Myslím si, že vo štvrtom sete sme Myjavu zatlačili servisom a uspeli sme.“
 
V ostatných zápasoch finalisti Niké Slovenského pohára si vyskúšali, kto by potenciálne mohol nad hlavu zodvihnúť cennú trofej. V rámci extraligy sa z výhry 3:1 v Komárne tešili hráči Bratislavy. V skupine B o 5.-8. miesto Svidník doma zdolal Banskú Bystricu hladko 3:0 a Nitra si poradila s reprezentačným družstvom juniorov z Trenčína 3:1. 
(8:44, red.)
Diskusia
Pridať komentár