Prešovským volejbalistom ušlo Superfinále pohára tesnejšie ako tesne

1828x
19. Január 2024
Prešovským volejbalistom ušlo Superfinále pohára
 (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
V sobotu sa semifinálovými zápasmi rozhodlo o superfinalistoch Niké Slovenského pohára mužov.
 
V Prešove si miestenku vybojovali hráči Rieker UJS Komárno, ktorí síce prehrali nad VK MIRAD UNIPO Prešov 3:0, ale v rozhodujúcom zlatom sete mali pevnejšie nervy a vyhrali 12:15. V druhej dvojičke si postup zabezpečili hráči Bratislavy na úkor Myjavy. O víťazovi trofeje Štefana Pipu sa rozhodne 11.2. 2024 v Nitre.
 
  (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Do zápasu nastupovali Šarišania s „nožom na krku“. Z Komárna si pred týždňom priviezli prehru a manko 3 bodov. Možno aj to bolo pre nich motiváciou. V prvom sete sa do polovice hrala vyrovnaná partia. Do víťaznej koncovky zavelil mladý univerzál Erik Gulák. Aj v ďalšom priebehu hry sa domácim darilo a na body premieňali skoro všetko, čoho sa dotkli.
 
Na útoku sa darilo aj smečiarom Ščerbovi a mladému Anderkovi. Hosťujúci tréner skúšal viaceré možnosti striedania, ale domáci nebojácne dotiahli zápas do víťazného konca 3:0 po setoch 25:22, 25:19 a 25:21.  
 
A začínalo sa odznova. V zlatom sete to bola hra nervov, domáca tribúna burácala až do stavu 11:11. Umlčali ich až 2 body hostí v rade, na ktoré už Prešov nedokázal zareagovať. Za predvedenú hru však napriek výsledku boli odmenení potleskom v stoji. Prešovský tréner ocenil zo svoju tímu mladého diagonálneho hráča Erika Guláka, ktorý pohol svoju družstvu 28 bodmi Hosťujúci tréner sa rozhodol zo svojho kádra MVP neurčiť.
 
  (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Komárno má kvalitný tím, budem sa opakovať, no my sme dnes potrebovali maximálny tímový výkon. Chlapci splnili všetko čo sa dalo, samozrejme jedna -dve lopty sa dali inak zahrať. Ja chlapcom nemám čo vyčítať. Prehrali sme zlatý set, je to fér. Každý vyhral doma 3:0, zlatý set žiaľ v náš neprospech.“
 
„Na druhej strane má teší výkon našich hráčov a úprimne sa teším z našich dvoch stredoškolákov, ktorí takéto zápasy potrebujú a odohrali dnes nadštandardné výkony. Keď budú takto hrať môžu do dotiahnuť do mužskej reprezentácie,“ doplnil Erik Digaňa.
 
  (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Richard Vlkolínsky, tréner Rieker UJS Komárno: „Ešte pár takýchto zápasov a tých pár svetlých vlasov budem mať sivých. Prešov hral dnes veľmi dobre. Dlho sme hľadali recept ako sa dostať do hry. Stanovili sme si pravidlá, ktoré ideme hrať do zlatého setu a bolo to buď – alebo. My sme vedeli, že to dnes nebude ľahký zápas. Vedeli sme, že sme sa na to pripravovali, ale v konečnom dôsledku Prešov hral dobre. Neviem, čo som čakal – nečakal. Čakal som nejaký odpor.“
 
„Máme vysoké ciele, nám je jedno, koho dostaneme do finále, kto sa nám postaví do cesty. Takisto v Prešove, akýmkoľvek spôsobom sme chceli postúpiť. Stále vravím: „je to jedno, či vyhráte o centimetre alebo kilometre, dôležitá je výhra,“ dodal Richard Vlkolínsky.
 
Rozhodovali: Peter Hŏger, Juraj Mokrý
(9:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár