V Košiciach pribudlo dokopy 17 nových stĺpov verejného osvetlenia so smart LED svietidlami

919x
18. Január 2024
Na severe a KVP pribudlo nové osvetlenie
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
K zvýšeniu bezpečnosti Košičanov prispelo doplnenie svetelných bodov verejného osvetlenia v lokalitách, kde doposiaľ chýbalo.  
 
V mestských častiach Sever a Sídlisko KVP pribudlo dokopy 17 nových stĺpov verejného osvetlenia so smart LED svietidlami.  Bezpečnejšie sa môžu cítiť obyvatelia na Krupinskej ulici na Severe, kde pribudli lampy medzi ulicami Nitrianska a Stará spišská cesta.
 
Osvetlený je po novom aj chodník v parku, ktorý spája ulice Kustrova a Čárskeho. Na Kustrovej ulici sa vymenil aj rozvádzač verejného osvetlenia za smart rozvádzač s diaľkovým riadením.  
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na Sídlisku KVP osvetľuje deväť nových stĺpov chodník na Triede KVP pri zastávke MHD Starozagorská (v smere na sídlisko), v úseku od čerpacej stanice po križovatku s ulicou Jána Pavla II. Umiestnenie nových stĺpov zároveň počíta aj s budúcim rozšírením chodníka a vytvorením cyklochodníka.
 
Výstavbu verejného osvetlenia zrealizovala spoločnosť EGC a rozpočet mesta vyšli na 116 585 eur s DPH. Finančné prostriedky boli schválené v rozpočte mesta a dielo je financované zo schváleného úveru účelovo určeného na obnovu verejného osvetlenia v Košiciach.
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár