Najskôr útočila nožom, potom havarovala: žena už čelí obvineniu

1029x
18. Január 2024
 Bodla muža a následne havarovala 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Polícia prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie, že v jednom z bytov košickej mestskej časti sa má nachádzať osoba s bodnými zraneniami.
 
Hodnovernosť oznámenia sa po príchode policajtov na miesto potvrdila. Na mieste sa už nachádzala posádka RZP, ktorá si zraneného muža prevzala do svojej starostlivosti. Osoba podozrivá zo spáchania skutku sa už na mieste činu v čase príchodu policajtov nenachádzala.
 
Počas získavania prvotných informácií z miesta činu však policajti zistili, že podozrivá osoba mala byť účastníkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo na štátnej ceste I/16, v smere z košickej mestskej časti Šaca do centra Košíc.
 
Podľa doteraz získaných informácií mala táto osoba vozidlo viesť vozidlo zn. Ford, avšak rýchlosť svojej jazdy neprispôsobila vlastným schopnostiam, stave a povahe vozovky a aktuálny poveternostným podmienkam, a najprv narazila do zvodidiel na ľavej strane, odkiaľ auto odrazilo do pravého jazdného pruhu, kde opäť narazilo do zvodidiel, a tam ostalo stáť.
 
 
Pri dopravnej nehode sa vodička ani dve maloleté osoby, ktoré sa spolu s ňou vo vozidle nachádzali, nezranili. Vodička si však nesplnila povinnosti účastníka dopravnej nehody alebo škodovej udalosti a z miesta odišla. Podozrivá žena bola policajnými hliadkami vypátraná na jednej z ulíc v košickej mestskej časti Šaca, kde ju policajti zadržali a obmedzili na osobnej slobode.
 
Doposiaľ získané informácie nasvedčujú tomu, že žena mala za presne nezistených okolností ostrým predmetom, v tomto prípade nožom, bodnúť do oblasti hrudníka 28-ročného muža a spôsobiť mu tak zranenia, ktoré si podľa predbežného vyjadrenia lekárov vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti do 42 dní.
 
Keďže tento útok smeroval na životne dôležitý orgán, vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorému získaná, zhromaždená a vyhodnotená dôkazná situácia umožnila zo zločinu ublíženia na zdraví 27-ročnú ženu obviniť.
 
Košický policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej ženy do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.
(14:55. KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár