Dážď v Košiciach ustal, začalo sa s preventívnym posypom ciest a chodníkov

888x
18. Január 2024
Mesto Košice začalo s posypom chodníkov a ciest
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V zmysle Operačného plánu zimnej údržby ciest a komunikácií sa mesto Košice stará o zmiernenie dopadov nepriaznivých poveternostných vplyvov na bežný život v meste.
 
Ak nastane sneženie ako včera, ktoré postupne prešlo do dažďa, nemôžu Košičania očakávať úplne suché cesty a chodníky. Mesto robí však maximum možného, aby sa po cestách a chodníkoch v meste dalo v rámci možností čo najbezpečnejšie jazdiť alebo prechádzať.
 
Mesto sleduje predpoveď počasia a na základe toho sa uskutočňuje aj zimná údržba komunikácií v meste. Zmluvný partner včera popoludní hneď po začiatku sneženia uskutočnil posyp všetkých ulíc, po ktorých premáva MHD. Podľa údajov SHMÚ nasnežilo včera popoludní spolu 2 cm.
 
Sneh sa kvôli aktuálnym poveternostným podmienkam postupne topí. V Košiciach sa za uplynulých 24 hodín oteplilo o vyše 10 stupňov. Aj z tohto dôvodu a efektívnemu nakladaniu s finančnými zdrojmi sa včera nerealizoval preventívny posyp, ktorý by bol pri takýchto poveternostných podmienkach zbytočný a nehospodárny.
 
Posyp po celom meste vrátane bočných ulíc a chodníkov sa začal v týchto chvíľach, keď ustalo mrholenie. Podľa predpovede počasia čaká Košičanov v nasledujúcich hodinách ochladenie, čo v noci bude znamenať návrat teplôt pod bod mrazu.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár