Muž zneužíval maloleté deti a nakazil ich pohlavnou chorobou

2408x
15. Január 2024
 Východniar sexuálne zneužíval deti
 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu 31-ročného muža z okresu Sobrance.
 
Michalovský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby. Sudca michalovského súdu podnetu vyhovel a muž už „sedí“ vo vyšetrovacej väzbe. Vzniesť obvinenie bolo možné na základe dôkaznej situácie, na podklade doposiaľ zadovážených dôkazov i vykonaných potrebných procesných úkonov.
 
Keďže v tomto prípade sú poškodenými osobami viaceré maloleté deti, bolo potrebné a priam nevyhnutné, postupovať veľmi citlivo, primerane veku i dôsledkom, ku ktorým došlo. Výsledkom bolo zistenie, že poškodené maloleté osoby spájala jedna a tá istá osoba – osoba obvineného. Rovnaké bolo nielen miesto, ale i spôsob, akým ku spáchaniu skutkov dochádzalo.
 
 
Obvinený muž dokonca používal aj rovnakú „návnadu“, akou maloletých presvedčil splniť jeho úmysly. Doposiaľ sa podarilo stotožniť 3 maloleté deti (7, 8 a 11 rokov), ktoré boli po kontakte s obvineným mužom pozitívne diagnostikované na pohlavne prenosné ochorenie.
 
Ďalšie, naďalej prebiehajúce vyšetrovanie však preukazuje, že nie je vylúčené, že počet nakazených maloletých osôb bude ešte vyšší.
 
Aby však nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania, no predovšetkým vzhľadom na citlivosť prípadu a nízky vek poškodených osôb, bližšie ani podrobnejšie informácie nie je vhodné zverejňovať.
(13:40, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár