Prešov hľadá konateľa Mestského podniku služieb

1233x
12. Január 2024
Mesto Prešov začalo výberové konanie na konateľa sociálneho podniku
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Mesto Prešov) 

Prešovská radnica spustila proces výberového konania na pozíciu konateľa nedávno založenej spoločnosti Mestský podnik služieb Prešov, s. r. o. Záujemcovia sa môžu nahlasovať do 9. februára 2024.

Návrh na založenie obchodnej spoločnosti Mestský podnik služieb Prešov, s. r. o. bol schválený na zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Prešov dňa 26. apríla 2023. V súvislosti s tým mesto Prešov v týchto dňoch spúšťa proces výberového konania na konateľa tejto spoločnosti.

Spôsob zapojenia sa do tohto procesu a podmienky pre uchádzačov sú uvedené na webovej stránke mesta v sekcii Mesto - Výber konateľov mestských spoločností. 

Mestský podnik služieb Prešov, s. r. o. má slúžiť na zjednotenie podpory lokálnej zamestnanosti znevýhodnených skupín obyvateľstva a efektívne zabezpečovanie potrebných verejnoprospešných služieb na území mesta Prešov.
 
 (Zdroj: FB Mesto Prešov)
 
Ide o novovytvorený mestský podnik, ktorého základnou činnosťou budú pomocné, dokončovacie, stavebné práce a údržba. Ďalšou oblasťou budú práce spojené s celoročnou údržbou verejnej zelene a verejného priestranstva. Treťou oblasťou bude centrum ekonomických služieb.

Hlavnou myšlienkou, pre ktorý bol sociálny podnik zriadený, je snaha o regionálny rozvoj a pomoc zaradiť sa do pracovného procesu znevýhodneným osobám - ľudí so zdravotným postihnutím, alebo inak znevýhodnených.

Hlavným odberateľom poskytovaných služieb bude samotné mesto Prešov a tiež ním zriadené obchodné spoločnosti, v ktorých má mesto svoj obchodný podiel. Budú to taktiež základné, materské a umelecké školy, zariadenia pre seniorov a podobne.
(13:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár