PSK zriadil novú webovú stránku - je dostupnejšia a modernejšia

1865x
11. Január 2024
Prešovská krajská samospráva má nové webové sídlo
 
 
(Zdroj: PSK)
 
Nahradila pôvodné zriadené ešte v roku 2009. K jeho vytvoreniu pristúpila s cieľom sprístupniť a sprehľadniť informácie a služby všetkým obyvateľom kraja, hendikepovaných nevynímajúc.
 
Nový web psk.sk spĺňa najvyššie obsahové a grafické štandardy verejnej správy. Je tiež dostupnejší a modernejší. Pôvodný web Prešovského samosprávneho kraja (PSK) fungoval bez väčšieho formálneho a vizuálneho zásahu pätnásť rokov.
 
Aj vzhľadom na súčasné požiadavky techniky a užívateľov sa prešovská župa rozhodla vytvoriť nové webové sídlo podľa najvyšších štandardov prístupnosti. Nové riešenie prináša až 5,5 násobnú úsporu ročných nákladov.  
 
Hlavnou výhodou nového webu PSK je, že ho môžu z pohľadu obsahu, služieb a funkcií používať rovnako zdravé, ako aj akokoľvek znevýhodnené osoby. Vytvorilo sa totiž s ohľadom na štandardy prístupnosti pre hendikepovaných návštevníkov.
 
 
Disponuje zjednodušeným menu pre lepšiu orientáciu na jednotlivých podstránkach a vo zverejnených informáciách. Využíva pritom atraktívne a modernejšie prvky. Umožňuje tiež lepšiu dostupnosť e-služieb poskytovaných občanom a podnikateľom v kraji.
 
Dovoľuje to ich zjednodušené rozdelenie do jednotlivých tematických oblastí , ako je doprava, financie, kultúra, legislatíva, majetok, šport, zdravotníctvo a ďalšie. Ďalším benefitom je jeho responzívnosť. Vďaka tomu sa dizajn stránky prispôsobuje aj pre prenosné zariadenia ako je mobil či tablet. Výsledkom je jednoduchšie prezeranie obsahu, ovládanie stránky a samotná prístupnosť.  
 
(Zdroj: PSK)
  
Nová webová stránka prešovskej krajskej samosprávy  prináša výhody i pre jej administrátorov. Prostredie webhostingovej služby WordPress, určené na tvorbu a správu webu, je modernejšie a jednoduchšie. Redaktorom pri publikovaní informácií a údajov to umožňuje pracovať efektívnejšie.  
 
A napokon – web psk.sk ponúka tiež nové štatistiky a sledovanie rôznych aktivít. Zároveň je možné ho dopĺňať o moduly tretích strán bez toho, aby sa objednávali od jedného dodávateľa.
 
Prešovská župa pripravovala nové sídlo približne jeden rok, pričom významný čas venovala práve presunu a spracovaniu informácií a údajov z pôvodnej stránky a aktualizácii zmigrovaných stránok.
(15:04, red.)
Diskusia
Pridať komentár