Úspešný V. Dudinský, z Portugalska si odniesol striebro a bronz

1843x
10. Január 2024
Slováci sa na majstrovstvách nestratili
V Portugalsku Dudinský bodoval 
 
V portugalskej Albufeire sa uskutočnili WAKO Majstrovstvá sveta seniorov v kickboxe, kde prebiehali zápasy v ringu i na tatami v mimoriadnej špičkovej kvalite v konkurencii 1680 štartujúcich zo 70 krajín z celého sveta.
 
V tejto konkurencii štartovala 14 členná reprezentačná výprava seniorov SZKB a dvaja veteráni.
 
Výsledkom je zisk štyroch bronzových medailí, ktoré zaradili Slovensko na 36. miesto v 70 člennom štartovom poli (+ 1 strieborná medaila v kicklighte a bronzová v lightcontacte Vladimíra Dudinského v kategórii veteránov 41-55 ročných).
 
Bardejovčan Vladimír Dudinský prehral vo finále nad 30 násobný majstrom sveta Eduardom Mammadovom, vyhral nad ďalším Kanaďanom a Portugalcom a stal sa najúspešnejším reprezentantom Slovenska na Majstrovstvách sveta a jediný, ktorý získal striebro i bronz.
 
Bronz vybojovala na tatami Michaela Góralczyková v pointfightingu žien do 60 kg a skvelým výkonom potvrdila svoju príslušnosť k svetovej špičke v tejto disciplíne.
 
 
Tretie miesto vybojovala Alexandra Filipová, stálica slovenskej reprezentácie v ring športoch a úradujúca profesionálna majsterka sveta v K1 žien do 70 kg. Na tomto šampionáte štartovala v absolútke, čo jej aj celkom svedčalo a postup do finále jej ušiel najtesnejším bodovým rozdielom so svetovou jednotkou a nakoniec aj víťazkou tejto kategórie, Luciou Bilobrk z Chorvátska.
 
Bronz si z tatami na MS odnáša Lucia Fecková v kicklighte žien do 55 kg, opora reprezentácie SZKB v polokontaktoch. Lucia najprv vybodovala domácu pretekárku Santos, potom Mexičanku Gonazales a v semifinále prehrala s neskoršou víťazkou Regvat z Chorvátska.
 
Poslednou slovenskou bronzovou medailistkou je ringová reprezentantka v lowkicku žien do 60 kg Barbora Mayerová, keď najprv veľmi pekne a presvedčivo vyhrala nad domácou Fereira, potom vybodovala svetovú dvojku Blanc zo Švajčiarska a v semifinále podľahla neskoršej víťazke Pennequin z Francúzska.
 
Aj ďalší reprezentanti predviedli veľmi dobré výkony, keď vyhrali svoje prvé eliminačné zápasy.
(9:34, TS)
Diskusia
Pridať komentár