Verejnosť môže nominovať osobnosti na Cenu regiónov 2023

1186x
09. Január 2024
Kraje spustili prijímanie nominácií pre ocenenie Cena regiónov 2023
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB SK8) 

Hľadajú sa osobnosti samosprávnych krajov, medzi inými aj Prešovského a Košického kraja, ktoré v roku 2023 významne prispeli k rozvoju ich regiónov.

A to v oblasti vzdelávania, kultúry, športu, zdravotníctva či podnikania. Na ocenenie Cena regiónov ich môže široká verejnosť nominovať do konca januára 2024.

Udelené bude celkovo ôsmim osobnostiam, ktoré sa pričinili o rozvoj samosprávnych krajov a ich regiónov. Vyhlasovateľom oceňovania je Združenie samosprávnych krajov SK8, ktoré nominácie verejnosti pre jeho 1. ročník prijíma do 31. januára 2024.
 

Združenie SK8 a spoluorganizátori oceňovania Bratislavský, Trenčiansky, Trnavský, Nitriansky, Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický samosprávny kraj hľadajú osobnosti v ôsmich kategóriách. 

A to Vzdelávanie a veda; Umenie a kultúra; Rozvoj športu; Zdravotníctvo a sociálne veci a ďalej Rozvoj občianskej spoločnosti, Férové podnikanie ako aj Mimoriadny čin a Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB SK8)  

Za každú oblasť pritom získa ocenenie jedna osobnosť, ktorú z došlých nominácií vyberie odborná porota zložená zo zástupcov každého samosprávneho kraja. Výber ôsmich laureátov zrealizuje počas mesiaca február.

Podmienkou prihlásenia na ocenenie je, aby bol čin osobnosti uskutočnený v roku 2023. Výnimku tvorí len kategória Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos. Samotné prihlasovanie prebieha prostredníctvom formulára na webovej stránke www.cenaregionov.sk, a to do konca januára 2024.

Cieľom verejného celoštátneho ocenenia jednotlivcov za ich mimoriadny prínos k rozvoju samosprávnych krajov je podporiť, zviditeľniť a poďakovať aktívnym obyvateľom v regiónoch Slovenska. Samotné vyhlásenie ôsmich laureátov a udelenie ocenení je naplánované počas slávnostného galavečera koncom marca.
(13:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár