Centrom mesta Košíc sa pobeží Košický trojkráľový beh

1488x
05. Január 2024
  Zajtra (6.1.) sa centrom mesta pobeží Košický trojkráľový beh
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
Už po deviatykrát sa 6. januára na sviatok Troch kráľov zídu nadšenci aktívneho pohybu v Košiciach, aby si zmerali sily na Košickom trojkráľovom behu.
 
Ten organizuje Klub orientačného behu Akademik Technická univerzita Košice v spolupráci s mestom Košice. Okrem hlavného behu v dĺžke 5 km je v pláne už tradične aj sprievodný beh na 1,1 km, ktorý je určený pre mládež do 15 rokov a pre seniorov nad 60 rokov.
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Štart aj cieľ budú na Hlavnej ulici pri Immaculate. Sprievodný beh odštartuje o 14.00 hod. Ten vedie po Hlavnej ulici s otočkou pri Dolnej bráne. Štart hlavného behu je naplánovaný na 15.00 hod.
 
Trať behu zavedie pretekárov okrem uličiek v centre mesta aj do Mestského parku odkiaľ sa po absolvovaní približne 1 km dlhého okruhu opäť vrátia do centra a na Hlavnú ulicu. Organizátori očakávajú, že sa na štart postaví viac ako 800 pretekárov.
 
Štartovná listina v súčasnosti obsahuje mená viac ako 750 prihlásených pretekárov, ďalší záujemcovia sa môžu ešte prihlásiť priamo na mieste registrácie v sídle Strednej priemyselnej školy dopravnej na Hlavnej ulici v piatok aj v sobotu.
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Z doteraz prihlásených pretekárov medzi najväčších favoritov v mužskej kategórii patria vlaňajší víťaz Tibor Sahajda či víťazi predchádzajúcich ročníkov Jozef Urban a Tomáš Mušinský.
 
Medzi ženami by sa o víťazke mohlo rozhodnúť medzi talentovanými juniorkami - sestrami Viviánou a Loriánou Popovičovými a trojnásobnou víťazkou Katarínou Labašovou. Prekvapiť však môžu ďalší bežci či bežkyne.
(15:41, red.)
Diskusia
Pridať komentár