Turnaj bývalých hráčov hádzanej by mal nabudiť

2378x
05. Január 2024
      V závere uplynulého roka sa v ŠH Mier stretla početná skupina bývalých hádzanárov
 (Zdroj: AURIfoto)
 
Viac ako tri generácie v druhej polovici minulého storočia reprezentovali mesto v tých najvyšších súťažiach.
 
V 1. SNL aj HIL-ke to boli zápasy pred plným hľadiskom. Účastníci si na Vianočnom stretnutí rozdelili tričká podľa farieb. Najviac sa darilo kolektívu 3. družstva v červených dresoch.  
 
Zostava hráčov
 
Juhás, Končár, Cmar, Demeš, Jurkanin, Šoltýs, D. Krok, Jurek, Mihok, P. Krok, Hopko, Maťaš. Rozhodovali Jakub Jašek, Ján Krok.
 
O šport je slabší záujem
 
Aj keď časom ubúda hrajúcich účastníkov, dlhoročný organizátor hádzanej a komentátor Štefan Kuča je presvedčený, že výkonnostná hádzaná do haly by sa mala vrátiť: „O šport mládeže je zo strany vlády slabší záujem. Chýbajú peniaze, ale tento turnaj by mal povzbudiť aj rodičov. Mládeže je tu dostatok, potrebujú príležitosť. Chceme, aby sa tu hádzaná vrátila. Veď voľakedy hala divákmi praskala vo švíkoch. Dúfam, že sa toho dožijeme."
 
 (Zdroj: AURIfoto)
 
Chcú trénovať čo najviac mládeže
 
V predzápase si zahrali talenty z kategórie žiakov a tak bolo zjavné, že hlavný organizátor podujatia Štefan Onofrej je do budúcna optimisticky naladený: „ Je to už šieste podujatie, ktoré by malo vrátiť do haly tento šport. Chceme pokračovať v nábore detí. Mali sme mládež, ktorá sa dokázala presadiť medzi dospelými."
 
„Navštevujeme školy a chceme, aby sa do tréningov zapojilo čo najviac chlapcov a dievčat. Už pred turnajom sa predstavila celkom dobrá skupina. Problém je aj v tom, že niekedy fungovali školské športové strediská, kde mládež získavala základy a chodila na turnaje. Dnes o organizovanie školských súťaží nie je záujem," dodal Onofrej.
 
Na Vianočnom turnaji si zahrali tri zostavy  
 
1. družstvo: Benka, Žemlička, Onofrej, Lazor, Ratvajský, Desák, Židišin, Laca, Pisanský, Lešík, Šimiček, Cuper.  
 
2. družstvo: Nagrant, Hoclár, Salamon, Vardzaľ, Pavúk, Geffert Maro., Marcin, Geffert Mart., Elíz, Polčan, Pangrác. 
 
3. družstvo: Bilišňanský, Choma, Bogoľ, Chudík, Gomboš, Lukáč, Demjanovič, Kunec, Jurek.  
(8:30, Juraj Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár