Exprezident Rudolf Schuster oslavuje 90 rokov

1617x
04. Január 2024
Významný slovenský politik, spisovateľ, cestovateľ a diplomat Rudolf Schuster oslavuje 90 rokov
(Zdroj: archív) 
 
Bývalému prezidentovi Slovenskej republiky zablahoželali k okrúhlemu životnému jubileu členovia vlády aj viacerí známi politici.

„Bravó pán prezident Schuster k tvojmu celoživotnému výkonu! Súperiť s celoživotným elánom a pracovitosťou pána prezidenta Rudolfa Schustera je prakticky nemožné. Pripájam sa k určite nekonečnému radu blahoželantov z celého Slovenska a zahraničia, aby som do Košíc zaslal želania len toho najlepšieho. A vinš k významnému životnému jubileu pána prezidenta. Ešte veľa aktívnych rokov, pán prezident!“ zablahoželal exprezidentovi premiér Robert Fico.
 
(Zdroj: archív)  

Predseda vlády v súvislosti s mimoriadne aktívnym životom exprezidenta Schustera spomenul anekdotu o známom britskom politikovi.

„Pred viac ako 15 rokmi sa mi pán prezident sťažoval, že mu robia vzhľadom na jeho vek prekážky pri organizovaní jednej z expedícií do ďalekých končín, ktoré miluje tak ako Slovensko. Tento príbeh mi pripomína bývalého britského premiéra W. Churchilla, ktorý o dlhé roky prežil všetkých členov komisie, ktorá bola zostavená na prípravu jeho poslednej rozlúčky,“ píše Fico vo svojom príspevku na sociálnej sieti.
 

Exprezidentovi k okrúhlym narodeninám zablahoželala aj hlava štátu.

„Prajem mu z celého srdca najmä pevné zdravie, veľa lásky od najbližších a ešte veľa dobrodružných cestovateľských zážitkov. Jeho energia a vitalita je obdivuhodná a stále inšpirujúca. Všetko najlepšie, pán prezident Schuster!“ uviedla na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová.
 
(Zdroj: archív)  

„Dnes prajem krásne 90. narodeniny Rudolfovi Schusterovi, bývalej hlave nášho štátu. Je to šťastná udalosť a teším sa, že sa pán prezident dožil takého vysokého veku. Práve on významne prispel k rozvoju našej štátnosti v čase integrácie a Slovensko mu za veľa vďačí. Osobitne si vážim najmä jeho politickú skúsenosť a slušnosť, ktoré sú pre výkon prezidentského úradu tak dôležité,“ napísal predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

„Pán prezident, k Vášmu krásnemu životnému jubileu Vám zo srdca prajem všetko najlepšie. Najmä ešte pevné zdravie. Všetko najlepšie k 90. ​​narodeninám, pán prezident,“ pripomenul si jeho jubileum na sociálnej sieti minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).

„Gratulujem ku krásnemu životnému jubileu 90 rokov, pán prezident Rudolf Schuster. Nech Vám zdravie slúži a nech ste stále plný elánu!“ napísal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).
 
(Zdroj: archív) 

Ku gratulantom sa pridal aj minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD). „Všetko najlepšie pán prezident Rudolf Schuster. Vo svojom profesijnom, ale aj súkromnom živote toho dosiahol naozaj veľa. Jeho nadšenie pre neustále spoznávanie, písanie kníh, či práca pre spoločnosť sú obdivuhodné,“ vyzdvihol šéf rezortu financií.

„Bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster sa dnes dožíva významného životného jubilea. Počas jeho pôsobenia vo funkcii boli okrem iného urobené dôležité kroky v integrácii SR do NATO a EÚ. Rudolfa Schustera si pamätám z početných ciest v zahraničí, počas ktorých som ho mal možnosť sprevádzať pričom vždy odhodlane zastupoval záujmy Slovenska,“ uviedol bývalý minister zahraničných vecí SR a kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

„Pán prezident, milý Rudo, srdečne blahoželám a prajem najmä veľa zdravia do ďalších rokov života,“ zablahoželal Korčok exprezidentovi.
(14:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár