Košický samosprávny kraj zatraktívnil odborné vyučovanie

1089x
03. Január 2024
 KSK zmodernizovalo dvanásť stredných škôl
  (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Nové laboratóriá elektrotechniky, CNC stroje, frézovačky, či sústruhy ale aj traktory a prístroje na ošetrenie pleti. Aj tieto technológie zakúpili župné stredné odborné školy z eurofondov.
 
Do modernizácie učební aj techniky investovalo 12 župných škôl 3 680 000 eur, vďaka čomu je odborné vyučovanie o čosi atraktívnejšie a žiaci lepšie pripravení na trh práce.
 
 (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Modernizácia sa dotkla týchto škôl
 
SOŠ techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci, SPŠ elektrotechnickej v Košiciach, SOŠ drevárskej v Spišskej Novej Vsi, SPŠ technickej v Spišskej Novej Vsi, SPŠ strojníckej v Košiciach, SOŠ techniky a služieb vo Veľkých Kapušanoch, SOŠ ekonomickej v Spišskej Novej Vsi, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Košiciach, SOŠ beauty služieb v Košiciach, SOŠ priemyselných technológií v Šaci, Obchodnej akadémie v Michalovciach, SOŠ techniky a služieb v Prakovciach.
 
 (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Modernizácia župných stredných škôl týmto nekončí, latku kvality vzdelávania chce kraj posúvať ďalej. Aj preto sa s ďalšími projektmi uchádza o 12 000 000 eur z Fondu na spravodlivú transformáciu.
(12:56, red.)
Diskusia
Pridať komentár