Nový rok ešte poriadne nezačal a opití vodiči už spôsobili dopravné nehody

2461x
03. Január 2024
  Nový rok, nové dopravné nehody
 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
26-ročný vodič narazil do prenosného dopravného značenia a 48-ročný vodič nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie.
 
V pondelok ráno (1.1.2023) šoféroval 26-ročný vodič auto po diaľnici D1 Beharovce smer Prešov, keď narazil do prenosného dopravného značenia. Privolaná policajná hliadka podrobila vodiča dychovej skúške a jej výsledok bol 2,13 promile.
 
Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniam. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode, putoval do cely policajného zaistenia a bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 

 
Druhým vodičom bol 48-ročný muž, ktorý v pondelok (1.1.2023) popoludní, šoféroval auto v Kežmarku smerom od Spišskej Belej na Poprad. Na križovatke ulíc Michalská a Tehelňa nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie a napriek signálu ,,STOJ“ vošiel do križovatky a došlo k zrážke s autom, ktoré už v tom čase v križovatke bolo.
 
Následne došlo k nárazu do ďalšieho auta, ktoré stálo na hranici križovatky. Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody boli všetci účastníci podrobení dychovým skúškam. V prípade pravdepodobného vinníka tejto udalosti bol výsledok pozitívny a dosiahol hodnotu 1,5 promile.
 
  (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Lustráciou bolo zistené, že 48-ročný vodič má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel a to s platnosťou až do septembra 2024. Škoda na motorových vozidlách bola predbežne odhadnutá na sumu 7.500,-Eur.
 
Vodiča po obmedzení na osobnej slobode umiestnili do cely policajného zaistenia a bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.
(9:28, KRPZPO.)
Diskusia
Pridať komentár