V košickej univerzitnej nemocnici bolo počas silvestrovskej noci rušno. V pôrodniciach aj na urgentných príjmoch

1651x
02. Január 2024
Zdravotníci Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice mali rušnú silvestrovskú noc
 
(Zdroj: FB UNLP Košice) 
 
Na oboch urgentných príjmoch riešili viaceré závažné poranenia spôsobené pyrotechnikou, jeden pacient vo vážnom stave je hospitalizovaný na Oddelení anestéziológie a urgentného príjmu. Rušno, ale radostnejšie bolo v oboch našich pôrodniciach.

V pôrodnici na Triede SNP prišla na svet o 2.43 maličká Andrejka z obce neďaleko Košíc. Vypýtala sa na svet o čosi skôr, ako predčasniatko bola z nášho Neonatologického oddelenia preložená na Oddelenie neonatologickej intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

Krátko po nej sa v pôrodnici na Rastislavovej 43 narodila malá Lana, ktorej rodina žije v obci neďaleko Košíc. Dievčatko s 3380 gramami a 49 cm prišlo na svet o 3.10 nového roka, dievčatko aj mamička sú v poriadku.
 
(Zdroj: FB UNLP Košice) 

Dva závažné prípady poranení pyrotechnikou riešili lekári na urgentnom príjme na Rastislavovej ulici. V prvom prípade išlo o mladistvého, 17-ročný mladík mal následkom pyrotechniky poranené oko a otras mozgu, musel byť hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie, je mimo ohrozenia života.

Vo vážnom stave priviezli o polnoci 22-ročného muža, ktorému pyrotechnika spôsobila poranenie hlavy a devastačné poranenie tvárovej časti. Pacient je momentálne hospitalizovaný na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a je naďalej vo vážnom stave.

Okrem týchto prípadov riešili zdravotníci aj viaceré úrazy spôsobené pádom, medzi nimi aj tri úrazy deti. Viaceré pády sa skončili zlomeninou. Celkovo museli byť počas silvestrovskej noci na ďalšiu liečbu prijatí na hospitalizáciu v UNLP štyria pacienti.
 
(Zdroj: FB UNLP Košice) 

Nezastavili sa ani zdravotníci na urgentnom príjme na Tr. SNP. Pred polnocou ošetrili traumatológovia 43 prípadov, rušno však mali aj po polnoci, kedy ošetrili ďalších 12 pacientov. Medzi nimi išlo napríklad o poranenie spôsobené petardou, popáleninu ruky, ale aj zranenia po napadnutí.

Okrem toho ošetrili mnohé tržné rany, porezania, či zlomeniny nôh alebo členkov. V mnohých prípadoch silvestrovských úrazov či iných zdravotných komplikácií pritom zohrával úlohu alkohol.
(11:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár