Urgentnú pomoc vyhľadalo počas Silvestra v prešovskej nemocnici 180 pacientov

1494x
02. Január 2024
Urgentnú pomoc vyhľadalo počas Silvestra v Prešove takmer 180 pacientov
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Archív) 
 
Takmer 180 pacientov vyhľadalo počas Silvestra vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove urgentnú lekársku pomoc.
 
Ako informovala PR manažérka nemocnice Martina Pavliková, objavili sa aj kuriózne prípady, ako napríklad zabudnutá vata v uchu či prehryznutý teplomer. Na otorinolaryngologickom (ORL) oddelení zdravotníci ošetrili takmer 40 pacientov s celým spektrom diagnóz.
 
„V piatich prípadoch sa vyskytlo krvácanie z nosa, jedno bolo vážnejšie a skončilo operačným zákrokom. Zaujímavosťou boli dva prípady pacientov so zabudnutou vatou v uchu a jedno dieťatko prehrýzlo teplomer, našťastie bez vážnejších následkov," povedal zástupca primára ORL Patrik Sivčo.
 
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Archív) 
 
Na úrazovej chirurgii mali na Silvestra takmer 70 pacientov. „Išlo o bežné úrazy pri športe, varení, pri tanci, popáleniny. Po polnoci sa vyskytli väčšinou krvavé poranenia po páde na sklo," uviedla službukonajúca lekárka úrazovej ambulancie Anna Jenčová. Na očnom oddelení ošetrili aj dieťa s úrazom oka, ktorému odletela iskra z prskavky a nadránom mladíkovi vletela do tváre strela.
 
V tomto prípade bola podľa Pavlikovej odporučená hospitalizácia. Ako ďalej povedala, neodmysliteľnou súčasťou sviatkov sú aj gastro problémy, na internom oddelení ošetrili celkovo 66 pacientov a boli medzi nimi aj viacerí s ochorením COVID-19 či s problémami s tlakom. 
(10:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár