Obyvateľom obce Lemešany a Drienov darovalo Občianske združenie HASAM knižnú búdku

1408x
27. December 2023
 Vianočný darček pre obce Drienov a Lemešany
(Zdroj: O.Z. HASAM)
 
"Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.” - Charles William Eliot.
 
Občianske združenie HASAM sa rozhodlo darovať obyvateľom v obciach Lemešany a Drienov najuniverzalnejší vianočný darček - knihu. Konkrétne knižnú búdku, ktorá funguje na princípe: "požičaj a vráť alebo vymeň". Knižné búdky umiestnili na autobusových zastávkach, kde si ľudia čakajúci na svoj spoj môžu svoje čakanie spríjemniť čítaním. Práve v Lemešanoch má občianske združenie svoje sídlo.
 
„Knižné búdky majú slúžiť všetkým obyvateľom. Obsahujú štartovací balíček kníh, ale obyvatelia môžu svoje knihy do knižných búdok dopĺňať či vymieňať.” upresnila predsedkyňa občianskeho združenia HASAM, Andrea Mlynárová.  
 
  (Zdroj: O.Z. HASAM)
 
Jedným z cieľov OZ HASAM je vzdelávanie. Vzdelávanie detí ale i dospelých dobrovoľníkov. Je dôležité pestovať v ľuďoch lásku ku vzdelávaniu, čítaniu a knihám ako takým. A knižná búdka je jednou z možností, ako sa k tomu cieľu priblížiť.  
 
„Ďakujeme za súčinnosť starostom a obecným zastupiteľstvám, že inštaláciu vo svojich obciach umožnili a boli naklonení tejto myšlienke. Taktiež ďakujeme ochotným darcom, ktorí úvodný balíček kníh venovali.” doplnila na záver Dominika Angelovičová. 
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár