VIDEO | Vianoce vo Sveržove: vystúpili žiaci i matičiari, podávala sa kapustnica

2032x
27. December 2023
  Kultúrny dom vo Sveržove ožil spevom a tancom v podaní detí z materskej a základnej školy i miestnymi matičiarmi
Pozrite si našu videoreportáž
 
V úvode programu vystúpili žiaci z tanečnej školy Kesel, ktorí majú v obci svoju triedu. Zaplnená sála viackrát aplaudovala, radosť detičiek i všetkých prítomných bola viditeľná.
 
„V roku 1994 sme prvýkrát urobili takúto vianočku koledu a od vtedy ju robíme každý rok,“ povedal Pavol Ceľuch, starosta obce Sveržov.
 
„My s deťmi sme cvičili hlavne tie piesne, keďže máme deti dvojročné, trojročné  a štvorročné, čiže zmiešanú triedu, takže aj pesničky aj básničky,“ vyjadrila sa Natália Pangrácová, učiteľka MŠ vo Sveržove.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Všetky deti majú spoločnú scénku. Siahli sme po duchovnej téme a snažíme sa zobraziť to, čo je naozaj hlbokým zmyslom Vianoc. Program sme nacvičovali zhruba mesiac a pol. Pracovali sme všetci kolegovia – aj pedagogický aj nepedagogický cez šitie kostýmov, takisto sme zapojili deti, ktoré navštevujú ZUŠ-ku, či už na klavíri alebo spev,“ opísal Martin Tipul, učiteľ ZŠ vo Sveržove.
 
„Ľudia sa zídu, sála je plná a ja som veľmi spokojní, že prichádzajú rodičia, starý rodičia a majú rovnako veľkú radosť ako mám ja. Je to taký darček od deti pre  nás dospelých, doplnil starosta obce.
 
„Deti boli veľmi zlaté, chceli spolupracovať, takže verím, že výsledok stál za to, a že aj rodičia si to užili,“ dodala Paagrácová.  
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Po skončení programu bola pre všetkých prítomných pripravená chutná kapustnica, ktorú pripravoval samotný starosta obce. Aj tento rok bolo k dispozícii približne 500 porcií.
 
„Každý rok varím kapustnicu. Robím ju ja a troška mi pomáhajú. Bude sa podávať špeciálna kapustnica s klobáskou, smotanou a mrveničkou, ktorú ma naučila moja svokra. Je k tomu aj oblátok, med, pre dospelých varené víno a pre deti nealkoholický punč. Takto si posedíme, spievame koledy a celá obec spolu navodzujeme atmosféru Štedrého večera,“ priblížil starosta obce.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár