VIDEO | Na Strednej odbornej škole ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove pripravili záverečný vianočný koncert

2080x
27. December 2023
 Na SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove zorganizovali záverečný vianočný koncert 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Čestnými hosťami boli členovia rady školy Patrik Mihaľ, Pavol Ceľuch a Jozef Kmec, ktorý hostí privítal svojim príhovorom.
 
Študenti vystúpili so spevom aj krátkou inscenáciou z tvorby prozaika Martina Kukučína, ktorá bola prepojená s tancami.
 
„Ja som bol učiteľ múdry, pevný. Prišiel som do dediny, do katastrofálnych podmienok. V takých podmienkach nechcem učiť, tak som vynadal richtárovi a ten mi povedal, že všetko vybaví. Potom som išiel za ním, že neviem piecť oblátky, a vraj kedysi to bola tradícia, že učiteľ pečie oblátky na dedinách každé Vianoce,“ povedal Krištof Karafa, študent odboru Poradenstvo vo výžive.
 
  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Ja som tancovala a taktiež spievala s našou speváckou skupinou Melody. My sme tento tanec robili na základe Katarínskej zábavy, keďže aj v scénke bola Katarínska zábava. Chceli sme poukázať ako to kedysi robilo,“ uviedla Vanessa Koščušková, študentka odboru Hotelová akadémia.
 
„Samozrejme sme rátali s tým, že vystúpenie bude na veľmi vysokej úrovni ako každý jeden rok a veľmi radi do tejto školy chodíme,“ vyjadril sa Jozef Kmec, člen rady školy.
 
„Mne sa vystupovalo úžasne a ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na tomto vystúpení, pretože myslím, že lepšie by sme to asi nezvládli,“ dodala Vanessa Koščušková.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Vianočným koncertom ukončila škola rok 2023 a žiaci si môžu oddýchnuť a užívať vianočný čas.
 
„Tento vianočný čas má byť o takom kľude, pokore, pokoji a takto by sme sa mali snažiť tieto Vianoce aj prežívať,“ povedal na záver pekné slová Jozef Kmec.
(10:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár