Vianočný Mafrestav cup vo futsale

2472x
25. December 2023
Medzinárodný turnaj
Účastníci turnaja
 
Vianočný MAFRESTAV CUP vo futsale sa hral v Mestskej športovej hale v Bardejove. Na jej palubovke sa predstavilo 15 družstiev so 125 hráčmi a dvoma hráčkami, hralo sa 38 zápasov, padlo 136 gólov z hry a ďalších 11 z pokutových kopov pri postupových rozstreloch.
 
Medzi účastníkmi sme videli rad zaujímavých futbalistov. Nechýbali, dnes už legendy bardejovského futbalu, Michal Grohoľ (ten obliekal aj „zošívaný“ dres Slávie Praha), Ján Čikoš-Pavličko (excelentný gólman, v Bardejove vyrástol a strávil tu takmer celú futbalovú kariéru), Marko Lukáč (pôsobil aj v Légii Waršava), či Michal Berecký (s Tatranom Prešov postúpil do druhej ligy), bývalí i súčasní mládežnícki reprezentanti, odchovanci Partizána Šimon Kukulský (Žilina), Nico Kurej (Dunajská Streda, Trnava, Malženice), Rasťo Korba (Trenčín, Košice), Denis Valko (Dunajská Streda) a aj reprezentantky Vanesa Vojsová a Dominika Bereščáková (obe Partizán).
 
 
Za exotickými názvami účastníkov sa skrývali treťoligisti Partizána, o súťaž nižšie hrajúci Gerlachovčania či účastníci šiestej ligy z Kľušova (ten bol mimochodom spoluorganizátorom turnaja). Medzinárodným urobila turnaj účasť „Mega market“ z Poľska a zahanbiť sa nedali ani „Mladé pušky“ poskladané z mládežníkov Partizána.
 
Po takmer 9 hodinách úporných postupových bojov sa začalo hrať o tretie miesto. Účastníkmi boli LOS PEPES (zložené z hráčov Partizána) a Palmeiras. Úspešnejší boli Partizáni a po víťazstve 3:1 získali „bronzové medaily“. Vyvrcholením turnaja bolo samozrejme finále.
 
Víťazný „REPRE“ tím
 
Po dramatickom boji sa víťazmi turnaja stali „REPRE“, zložené z hráčov štvrtoligového FK Gerlachov a pohár pre druhého si prevzali hráči „Hurricane“, v zostave s radom odchovancov bardejovského futbalu a aj najstarším hráčom turnaja Pavlom Vaľkom (43).
 
Najlepším hráčom bol na záver vyhodnotený Erik Lazur (REPRE), brankárom Erik Bilčák (HURRICANE) a najviac gólov dal Ondrej Elexa (LOS PEPES).
 
Poradie a zostavy
 
1. REPRE: Matej Mašlej, Erik Lazúr, Lukáš Križanovský, Marián Valkučák, Štefan Košč, Stanislav Piľar, Ľubo Havrila, Róbert Soroka
2. Hurricane: Erik Bilčák, Matej Jakubášek, Andrej Štibrich, Daniel Kamidra, Frederik Surgent, Róbert Popjak, Erik Balužinský, Pavol Vaľko, Marek Vasiľ
3. LOS PEPES: Nikolas Lukáč, Timotej Petrišák, Jaroslav Kmec, Ondrej Elexa, Šimon Kukulský, Marek Varešinský, Šimon Paňko
4. Palmeiras: Kristián Kušnír, Filip Marton, Erik Sabol, Kristián Medoň, Patrik Čurlík, Dávid Kuhajdík, Ján Kažimír
(15:55, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár