VIDEO | Na sídlisku Vinbarg pribudla Kaplnka sv. Šarbela.

1191x
21. December 2023
  Na sídlisku Vinbarg vybudovali Kaplnku sv. Šarbela
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Kaplnka sv. Šarbela bola vybudovaná na slúženie sv. omší, na stíšenie a modlitby.
 
„Skrsla taká myšlienka, žeby sme tu mohli časom vybudovať  kaplnku alebo liturgický priestor, kde by sme mohli slúžiť sväté omše v prípade potreby najmä v lete, keďže v kostole kvôli zlému vetraniu na niektorých omšiach prišlo niekomu zle. Rozmýšľali sme nad tým a rozhodli sme sa, že urobíme kaplnku,“ povedal Dominik Felber, salezián dona Bosca.
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
„V čase, keď sme nad tým tak uvažovali aj sme sa rozhodovali, že komu kaplnku zasvätiť. Prišla jedna pani, ktorá povedala, že ona by chcela vybudovať kaplnku ku cti sv. Šarbela kvôli tomu, že zažila také uzdravenie na jeho príhovor. Tým, že tu na blízku žiadna kaplnka nie je a vnímame sv. Šarbela ako takého svätca, ktorý je teraz populárny a ľudia sa k nemu utiekajú a modlia, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme do toho,“ prezradil prečo kaplnka sv. Šarbela Dominik Felber.  
 
  (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Možno je to také zvláštne, že saleziáni, ktorí sme zameraný skôr na ten vonkajšok sme dali jeho vybudovať kaplnku, ktorý bol mníchom, žil v jaskyni a bol pustovníkom , ale tak spojitosť sme našli. My tiež veľakrát pracujeme navonok dosť rušno. Niektorí hovoria, že sa s deťmi iba hráme, ale ono to má svoj zmysel. Cez tú hru vieme ísť ďalej a to ovocie z toho života sv. Šarbela bolo vidno až neskôr. Možno povedať, že až po smrti sa ukázalo, že bol naozaj svätý,“ dodal salezián dona Bosca.
 
„Čo sa týka kaplnky a výstavby, tak sme sa zapojili do participativného rozpočtu PSK. Touto cestou chcem poďakovať všetkým, ktorí hlasovali aj za tento projekt. V priebehu dvoch mesiacov vznikla kaplnka a oddychová zóna na stíšenie, na modlitbu, pre ľudí, ktorí idú okolo. Potom tu ďalej je les, takže veľa ľudí  tu prechádza okolo, idú na prechádzku, tak sa môžu stíšiť, pomodliť, odovzdať tie svoje starosti, problémy a poprosiť o orodovanie sv. Šarbela,“ doplnil na záver Dominik Felber, salezián dona Bosca.
(13:01, red.)
Diskusia
Pridať komentár