Prešovskí volejbalisti zdolali v regionálnom derby Svidník

987x
12. December 2023
Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov zdolali Svidník
 
VK MIRAD UNIPO vyhrali nad TJ Slávia Svidník 3:0 (Zdroj: VK MIRAD UNIPO Prešov)
 
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 12. kola základnej časti. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov aj druhýkrát v tejto sezóne zdolali svojho východoslovenského súpera spod Dukly.
 
Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali nad TJ Slávia Svidník 3:0 po setoch 25:23, 25:22 a 25:17. Pred záverečnými kolami sa dostávajú na priebežné 2. miesto v tabuľke s otáznikom pred nedeľným posledným zápasom kola medzi Bratislavou a Myjavou. Pred zaplnenou tribúnou univerzitnej športovej haly previedli obe družstvá vyrovnanú hru v prvom aj druhom sete.
 
Rozhodovalo sa v koncovkách, kde boli trpezlivejší domáci hráči. Svoju dominanciu potvrdili až v treťom sete, ktorý vyhrali pohodlne 8-bodovým náskokom. Domáci kouč ocenil titulom najužitočnejší hráč svojho smečiara Michala Ščerbu. Tréner Svidníka ocenil výkon brazílskeho univerzálneho hráča Renana Saltona.
 
  Víťazi zápasu VK MIRAD UNIPO Prešov (Zdroj: VK MIRAD UNIPO Prešov)
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov:
„Som rád, že sme upravili mikrocyklus na 10-dňový, že to vyšlo. Aj forma a zároveň výkon bol ideálny. Ešte viac ma teší, že sa to spojilo aj s pozitívnym výsledkom. Po Banskej Bystrici sme sa s chlapcami potešili, ale povedali sme si,  že sa sústredíme už len na Svidník. Dnes sa tešíme z výhry, ale už zajtra prepíname koncentráciu na zápas s Komárnom.“
 
Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia Svidník:
„Z našej strany nevydarený zápas. Prešov na druhej zahral dobrý zápas. Robil menej chýb. My sme podali nezodpovedný výkon v dôležitých momentoch. Tie lopty, ktoré sme mali uhrať, sme nezvládli.“
(17:02, red.)
Diskusia
Pridať komentár