Polícia v Košickom kraji prijala opatrenia na bezpečné radenie prichádzajúcich kamiónov k hraničným priechodom

1150x
04. December 2023
  Polícia v Košickom kraji prijala opatrenia na zabezpečenie plynulosti cestnej premávky
 
(Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
V čase i nečase robí polícia v Košickom kraji všetko preto, aby sa prijaté opatrenia dotkli ostatných vodičov v čo najmenšej miere.
 
K týmto opatreniam bolo nevyhnutné pristúpiť z dôvodu enormného nárastu počtu nákladnej dopravy a vytvárania kolón nákladných vozidiel, smerujúcich na Ukrajinu, pred hraničným priechodom a v prihraničných obciach. Niektorí kamionisti využili možnosť dostať sa na územie Ukrajiny cez Maďarskú republiku.
 
Z tohto dôvodu nastala situácia, že na území Maďarskej republiky, na hraničnom priechode Záhon (vstup na Ukrajinu z Maďarska), do ktorého sa zlievajú kolóny nákladných vozidiel prichádzajúce z hraničného priechodu Slovenské Nové Mesto a Milhosť, stojí približne 1000 kamiónov v takmer 30km kolóne.
 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Maďarská republika preto obmedzila vstup kamiónov smerujúcich na Ukrajinu, a z tohto dôvodu dochádza k vytváraniu kolón nákladných vozidiel na obidvoch hraničných priechodoch už zo Slovenska do Maďarskej republiky. Tranzit kamiónov smerujúcich inde, ako na územie Ukrajiny, funguje bez obmedzení. Slovenskí policajti v súčinnosti s maďarskými kolegami ukrajinských vodičov kamiónov, ktorých cieľ jazdy je iný ako Ukrajina (napr. Rumunsko), doprevádzajú v samostatnej kolóne.
 
Cieľom je odľahčiť cesty na slovenskom území a zabezpečiť im čo najplynulejší presun, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli nielen obyvateľov, ale aj iných vodičov, v čo najmenšej miere.
(11:06, KRZPKE)
Diskusia
Pridať komentár