VIDEO | Partizánky z Bardejova sú na čele, chcú si vybojovať postup do prvej ligy

3428x
02. December 2023
Bardejovčanky zimujú na prvom mieste
 Sledujte našu videoreportáž
 
V ligovom ročníku 2022/23 sa juniorky WU19 Partizána Bardejov BŠK stali majsterkami Slovenska. V Bardejove sa rozhodli, že v aktuálnom ligovom ročníku už dievčatá nebudú pokračovať ako juniorky, ale družstvo prihlásili do 2. ligy žien.
 
SFZ mal pôvodne zámer vytvoriť súťaže regionálne (čo by bolo pre účastníčky súťaže finančne prijateľné), ale nedostatok kolektívov nakoniec spôsobil, že súťaž je len jedna. Znamená to, že náklady na cestovanie sú porovnateľné s najvyššou súťažou žien.
 
V druhej lige účinkuje jedenásť ženských družstiev. Partizánky sú po odohratí deviatich zápasoch na čele tabuľku. Na konte majú 8 víťazstiev a body stratili len po prehre v Košiciach. Súperkám nastrieľali 39 a dostali 10 gólov.
 
Na päty im šliape Komárno. To má na konte tiež jedinú prehru. Tú hráčky KFC utrpeli práve v Bardejove. Bodov majú dievčatá z juhu Slovenska 24, teda rovnako ako východniarky a v podstate rozdiel je len v skóre (43:7). Aj keď to majú lepšie hráčky KFC, v prospech Bardejova hovorí lepší vzájomný zápas.
 
Tretie Košice majú bodov 21, štvrté ŠK 2011 a piata Nitra zhodne po 19. Tabuľku uzatvára FK Kozmos (0 bodov). Desiaty Poprad a deviate Nové Zámky majú bodov šesť.
 
 
Partizánkam sa teda darí a za určitých okolností (najmä konsolidácii financií) je možné, že v budúcom ligovom ročníku uvidíme v Bardejove opäť najvyššiu ženskú futbalovú súťaž.
 
Najväčším problémom trénerov Tomáša Teja a Andreja Fecka je úzky káder. Družstvo často nastupuje len s jednou hráčkou na striedanie.
 
Stratou pred sezónou bol aj odchod jednej z opôr, reprezentantky Slovenska Emy Bilej do Sparty Praha. Ak hovoríme o odchode Emky Bilej, na druhej strane je prínosom návrat brankárky Tamary Solárovej. Tamara chytala v Bardejove najvyššiu súťaž a jednoznačne patrí k oporám.
 
Ak k tomu prirátame Hlavinkovú, Jacenkovú, Vojsovú, Iľkovú, ale aj ostatné dievčatá, kolektív Partizániek je evidentne schopný so cťou obstáť aj v najvyššej súťaži. V rekonvalescencii je stále ďalšia z opôr, s prvoligovými skúsenosťami, Mária Petrová. Dúfajme, že sa talentovaná futbalistka čoskoro na ihrisko vráti.
(13:18, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár