VIDEO | Detská liečebňa Valentína v Bardejovských Kúpeľoch prechádza rekonštrukciou

1499x
29. November 2023
  Detská liečebňa Valentína prechádza rekonštrukciou  

 Pozrite si našu videoreportáž
 
Zrekonštruovať chcú aj Hotel Mier, kde sú ubytované mamičky s deťmi.
 
V detskej liečebni Valentína plánujú liečiť pohybový aparát. Budova prechádza rekonštrukciou, kde bude bezbariérový prístup a výťah, ktorý malých pacientov a ich doprovod vyvezie na všetky poschodia.  
 
„Sme pred budovou Valentína, ktorá tu už funguje viac ako 30 rokov. Je to detská liečebňa. Nastal čas, aby sme trošku spravili zmenu nášho produktového portfólia. Od budúceho roka by sme chceli rozšíriť naše indikačné zameranie aj na detskú pohybovku – to je indikácia 27 s tým, že by sme v podstate trošku zvýšili kapacity a očakávame v priebehu roka až roka a pol, že tu bude asi 300 deti, ktoré prídu k nám, aby sme ich dali, ako sa hovorí, trošku zdravotne do kopy,“ povedal Jaroslav Komora, predseda predstavenstva a majiteľ, Bardejovské Kúpele a.s..
 
 Liečebňa prechádza rekonštrukciou (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Keďže chceme liečiť detičky na indikáciu 27, čo je pohybový aparát, potrebujeme zabezpečiť bezbariérový prístup. Začína sa budovať nový výťah, ktorý zabezpečí prístup na všetky podlažia. Na každom poschodí budujeme imobilnú detskú izbu, aby bola schopná pojať až dve detičky na vozíčkoch. V bývalých priestoroch kuchyne a jedálne, ktoré sa do teraz nevyužívali, tak tam to ideme kompletne zrekonštruovať a ideme tam vytvoriť nejaký počet procedúr, aby sme v podstate vedeli niektoré z tých procedúr poskytnúť priamo v liečebni,“ informoval Pavol Menšík, generálny riaditeľ, Bardejovské Kúpele a.s..
 
„Budú tu nejaké nové procedúry. Myslím, že zaplátame trošku tu dieru, ktorá je teraz na trhu, lebo tých detských liečební, respektíve detských kúpeľov, nie je až tak veľa," dodal Jaroslav Komora.
 
 Budujú imobilné detské izby (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Od 1. novembra sme začali rekonštrukčné práce a očakávame aj s dodávkou a inštaláciou výťahu. Mali by sme končiť 31.3.2024. Rozpočet počíta s nejakou investíciou, čo sa týka Valentíny 200 tisíc eur. Popri tejto liečebni tak isto potrebujeme zrekonštruovať Hotel Mier. V Hoteli Mier máme ubytované mamičky s deťmi. Tam ideme urobiť kompletnú rekonštrukciu existujúceho výťahu. Na každom poschodí ideme vybudovať bezbariérovú izbu, aby aj mamičky s deťmi mohli prísť na indikáciu 27. Očakávame približne 100 tisíc eur, že nás tá rekonštrukcia v Mieri bude stáť,“ doplnil Pavol Menšík.
(15:28, red.)  
Diskusia
Pridať komentár