Košice sa na situáciu sneženia vopred pripravili

1383x
28. November 2023
  Košice zvládajú vytrvalé sneženie
 
 V teréne bolo 43 vozidiel zimnej údržby spoločnosti KOSIT (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Vedenie mesta a dispečing Magistrátu mesta Košice sa na aktuálne sneženie už vopred pripravili a podnikli aj viaceré kroky, aby dopady nepriaznivých poveternostných podmienok na obyvateľov boli čo najmenšie.
 
Na utorkové ráno zabezpečili súčinnosť polície na kopcovitých úsekoch, po ktorých premávajú aj vozidlá MHD, a to na sídlisku Dargovských hrdinov a na uliciach Vojenská, Štúrová - Toryská, Trieda SNP - Popradská, Klimkovičova. Do zimnej údržby sa zapojili aj desiatky pracovníkov a viaceré mechanizmy mestských podnikov Tepelné hospodárstvo, Správa mestskej zelene v Košiciach a Bytový Podnik Mesta Košice.
 
 Do údržby sa zapojili aj desiatky pracovníkov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V teréne bolo 43 vozidiel zimnej údržby spoločnosti KOSIT. Tie v zmysle operačného plánu zimnej údržby pomáhali udržiavať zjazdnosť hlavných ťahov a ciest, na ktorých premáva MHD a následne prešli k čisteniu vedľajších a vnútrosídliskových komunikácií.
 
Podľa riaditeľa DPMK Romana Danka dnes v utorok (28.11) ráno a predpoludním premávali po meste všetky autobusové a električkové linky. Cestujúci však na viacerých trasách musia počítať s meškaním do 20 minút.
 
Ráno o 6.45 hod. odišla výzva na odpratávanie snehu v aplikácii zimná údržba všetkým 847 zaregistrovaným ľuďom, ktorí sa na túto zimnú sezónu zúčastňujú na programe „Adoptuj si chodník a zarábaj." Keďže sneženie pokračuje aj v týchto chvíľach, môžu dnes po návrate zo škôl alebo práce uskutočniť aj ďalšiu dobrovoľnú zimnú údržbu na „svojom“ chodníku.
 
 Mesto sa na sneženie pripravilo (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V zmysle Operačného plánu zimnej údržby ciest a komunikácií v meste Košice 2023/2024, mesto nepretržite koordinuje celý postup a spolu s občanmi zapojenými do adopcie chodníkov, ich mestskými podnikmi a ďalšími zmluvnými partnermi sa starajú o zmiernenie dopadov aktuálneho počasia na bežný život v meste. Počas sneženia, aké Košičania zažívajú už od pondelkového večera, nie je možné očakávať úplne suché cesty a chodníky.
 
 Košice robia všetko pre to, aby ste mohli čo najbezpečnejšie jazdiť (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Mesto však robí maximum možného, aby sa po komunikáciách v meste dalo v rámci možností čo najbezpečnejšie jazdiť alebo prechádzať.
(14:17, red.)
Diskusia
Pridať komentár