VIDEO | Do záchranárskej flotily bardejovskej nemocnice pribudli štyri nové špeciály

2022x
28. November 2023
V Nemocnici s poliklinikou Svätého Jakuba v Bardejove slávnostne odovzdali nové záchranárske automobily
 
Štyri nové vozidlá značky Volkswagen prerobila na špeciálne Ambulancie Záchrannej zdravotnej služby na kolesách, vrátane techniky a prístrojového vybavenia, spoločnosť Chirosan z Vrbového.
 
Celková investícia do záchranárskych špeciálov z europrojektu podpory technického a materiálneho vybavenia pre Záchrannú zdravotnú službu bola 724 800 eur. Nemocnica prispela čiastkou viac ako 85 tisíc eur.
 
(Zdroj: MH) 
 
„Majú 150 konských síl, sú to silné vozidlá a majú pohon 4x4. Špeciálne vnútro je vybavené špičkovou prístrojovou technikou. Tieto vozidlá by mali vydržať a najazdiť až 800 tisíc kilometrov,“ povedal Peter Bernát, zástupca dodávateľa špeciálnych vozidiel, spoločnosti Chirosan.
 
„Čo sa týka komfortu pre posádku aj pre pacienta, u týchto vozidiel je to neporovnateľné s tým, čo sme mali doteraz. Čo sa týka personálu, či záchranárov, alebo lekárov, máme ho zatiaľ chvalabohu dostatok,“ komentoval novú záchranársku flotilu primár Záchrannej zdravotnej služby NsP Sv. Jakuba v Bardejove, Juraj Patráš.
 
 (Zdroj: MH)
 
„Vozový park sa snažíme obmieňať priebežne, ale toto je výnimočná situácia. Áno, komfort pre pacienta je naozaj neporovnateľný. Vnútorné prostredie, klimatizácia, technika, všetko. A samozrejme oveľa lepšie aj pre záchranársky tím,“ vysvetlil riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Svätého Jakuba v Bardejove, Marián Petko. 
(9:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár