Košické rozpávkové Vianoce štartujú už v piatok 1.decembra

1258x
28. November 2023
  Košické rozprávkové Vianoce začínajú už tento piatok
 Košické rozprávkové Vianoce (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)

Najkrajšie sviatky roka štartujú v metropole východu už tento piatok 1. decembra.
 
Úderom sedemnástej hodiny sa rozsvietením vianočného stromčeka a výzdoby pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici začne program obľúbených Košických rozprávkových Vianoc.
 
Novou vianočnou dominantou centra mesta je už od minulého týždňa aj 19 metrov vysoká jedľa biela, ktorá do metropoly východu prišla zo Slanca a zdobí ju 14 000 svetelných ozdôb. Jej krásu budú môcť Košičania obdivovať aj počas stretnutí so svojimi blízkymi alebo známymi na Vianočných trhoch.
 
 
Tie v priestore medzi Immaculatou až takmer k hotelu Ambassador takisto štartujú v piatok 1. decembra. Aj tentoraz sa ich návštevníci môžu každý deň už od 9.00 hod. tešiť na 46 stánkov s bohatou ponukou vianočných špecialít, chutných jedál, niečoho na zahriatie či darčekových predmetov. Medzi stánkami nebude chýbať ani ten, v ktorom sa od 1. do 23. decembra medzi 16.00 - 20.00 hod. bude čapovať primátorský punč.
 
Košičanom ho budú podávať predstavitelia mestských častí, poslanci mestského zastupiteľstva a ďalší hostia. Mestský park sa aj tento rok premení na Rozprávkovo. V Mestskom parku by od Mikuláša mala byť pre fanúšikov korčuľovania a amatérskej partie hokejistov v prevádzke aj ľadová plocha. Na južnom konci Hlavnej ulice neďaleko OD Dargov bude opäť umiestnený aj vyhliadkový kolotoč známy ako Košické oko.
 
Vianoce v Košiciach začínajú veľkou otváracou šou s viacerými atraktívnymi hudobnými, speváckymi a tanečnými vystúpeniami už o štyri dni skôr ako to bývalo zvykom, a to 1. decembra.
(8:07, red.)
Diskusia
Pridať komentár