Košice budú pomáhať ľuďom v núdzi a to dobročinnou zbierkou

1782x
24. November 2023
 Cez víkend sa uskutoční dobročinná drive-in zbierka
 Cieľom zbierky je pomôcť ľuďom v núdzi (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V sobotu i v nedeľu (25. - 26. 11.) sa od 8.00 do 18.00 hod. v garáži budovy Bastion (príjazd z Hviezdoslavovej ulice) uskutoční dobročinná drive-in zbierka s názvom Nesieme Vianoce.
 
Cieľom verejnej nefinančnej zbierky je pomôcť ľuďom v núdzi. Predvianočný čas je ideálnym obdobím pre darovanie a pomoc tým, ktorí to potrebujú. V rámci aktivity organizácie Úsmev ako dar s názvom Nesieme Vianoce sa partneri akcie pokúsia vyzbierať prostriedky, ošatenie a potraviny pre sociálne slabšie rodiny. Do zbierky sa môže zapojiť každý záujemca.
 
 Zbierka sa uskutoční 25. - 26. 11. (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ten môže darovať trvanlivé potraviny, oblečenie, obuv, drogériu, veci pre novorodencov a školské pomôcky. Pomôcť ľuďom v núdzi môžu záujemcovia aj zakúpením vianočných balíčkov radosti počas zápasov HC Košice. 16. decembra sa zároveň v rámci Košických rozprávkových Vianoc uskutoční jedinečná charitatívna iniciatíva - Anjelská kapustnica, ktorá už 14 rokov prináša radosť a pomoc rodinám v núdzi.
 
Pre sociálne znevýhodnené rodiny a deti bude pripravené menšie pohostenie a v špeciálnom stánku budú môcť návštevníci zakúpiť vianočné balíčky radosti pre sociálne znevýhodnené rodiny. Mesto Košice ďakujeme každému, kto podporí akciu.
(14:24, red.)
Diskusia
Pridať komentár