Mladík šoféroval opitý na cudzom aute bez súhlasu majiteľa

2305x
23. November 2023
Mladík si poriadne zavaril. Šoféroval opitý na cudzom aute bez súhlasu majiteľa, bez vodičského oprávnenia a skončil v priekope
 Mladík skončil s autom v priekope (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Nezodpovedný 22-ročný mladík z okresu Michalovce viedol v utorok večer osobné motorové vozidlo zn. Ford v obci Šamudovce v michalovskom okrese.
 
Auto šoféroval bez súhlasu majiteľa, bez vodičského oprávnenia a „posilnený“ alkoholom. Svoju jazdu nezvládol. Po prejdení pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky a pri jednom z rodinných domov zišiel z cesty do priekopy. Bezprostredne po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorá potvrdila prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Nafúkal 2,65 promile.
 
 Alkohol za volant nepatrí! (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Vodiča, teda nevodiča, policajti obmedzili na osobnej slobode a putoval do policajnej cely. Michalovskí dopraváci už 22-ročného mladíka obvinili z trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, za ktoré mu hrozia až dva roky vo väzení a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd.
 
Vodiči, buďte rozumní a zodpovední! Alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujete nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky!
(13:59, red.)
Diskusia
Pridať komentár