VIDEO | Na Strednej priemyselnej škole technickej v Bardejove prebiehal Týždeň vedy a techniky

1306x
22. November 2023
Letecký simulátor v praxi na Strednej priemyselnej škole technickej
Pozrite si našu videoreportáž
 
Cieľom bolo, aby si žiaci základných škôl, ktorí majú záujem o štúdium, prezreli a vyskúšali vybavenie, a tak sa lepšie zorientovali v ponúkaných odboroch.
 
 „Je to už dlhoročná tradícia kedy nám prebieha Týždeň vedy a techniky na Slovensku. Každý rok sa do tejto akcie zapájame, pretože chceme naozaj priblížiť študentom a žiakom tú techniku, aby si mohli sadnúť a vyskúšať ako to na našej škole funguje,“ vyjadril sa Jaroslav Bujda, riaditeľ školy.
 
 Žiaci si všetko mohli vyskúšať aj v praxi (Zdroj: Ahoj TV)
 
Škola si pre študentov pripravila aj názorné ukážky, ktoré obsahovali diagnostiku Bosch riadiacich jednotiek na školskom aute KIA, prezutie a vyváženie pneumatík, ukážky práce na sústruhu, výrobu postavičiek z drôtu a ukážku na školskom leteckom simulátore. Žiaci si mohli letecký simulátor vyskúšať aj v praxi.
 
„Skladá sa to z nepotrebných, vyradených častí auta a mohli si to vyskúšať, pozrieť a ohmatať,“ povedala Lucia Lužinská, študentka odboru Technika a prevádzka dopravy.
 
 Škola si pripravila aj názorné ukážky (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Žiaci si mohli vyskúšať a prejsť našimi študijnými odbormi, ktoré ponúkame a budeme ponúkať aj v budúcom školskom roku a to je odbor Technika a prevádza dopravy, Staviteľstvo, Informačné a sieťové technológie a Elektrotechnika. Záujem stúpa. Hlásia sa nám aj dievčatá a v každom študijnom odbore máme zastúpenie dievčat,“ dodal Bujda.
(13:49, red.)
Diskusia
Pridať komentár