Študent deviateho ročníka neprežil pád zo strechy školy

4274x
21. November 2023
   15 – ročný študent Roman spadol zo strechy školy  
 Pád zo strechy neprežil (Zdroj: FB)
 
V pondelok 20.11.2023 na Základnej škole v Parchovanoch (okr. Trebišov) prišiel pri páde zo strechy o život 15 – ročný Roman. Pravdepodobne išlo o samovraždu.
 
„Roman bol veselý a vysmiaty, no na druhej strane mal depresie, pre ktoré ho jeho matka nepúšťala ani von. Vyskočil cez prestávku pred piatou hodinou, keď sme mali mať slovenský jazyk. Najprv cez okno vyšiel rebríkom na strechu a následne odtiaľ skočil na zem. Po tom, čo sa stalo, vyučovanie prerušili. Všetci v triede sme plakali,“ povedal pre Nový Čas jeden z jeho spolužiakov.
 
 
K prípadu sa pre Nový Čas vyjadrila aj suseda z ulice, kde Roman žil. „Je to obrovská tragédia. Bol jedináčik a žil spolu s rodičmi obďaleč. Často sme sa stretávali. Čo viem, už predtým mal samovražedné sklony. Je hrozné si predstaviť, že deti, ktoré boli s ním v triede, to všetko videli. Zároveň sa však pýtam, prečo mu nikto nepomohol, nezdržal ho a nezavolal na niektorého z učiteľov?“
 
Starosta obce a riaditeľ školy sa k prípadu sa nechceli vyjadrovať.
 
Na miesto tejto tragédie prišli policajti aj zdravotníci a po prevezení do nemocnice sa aj napriek veľkej snahe lekárov nepodarilo chlapca zachrániť.
 
Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá a zisťuje bližšie okolnosti.
(11:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár