Vodič osobného auta vošiel do protismeru a vplyvom rotácie ho vymrštilo mimo cesty

2219x
20. November 2023
 Tragické pondelkové ráno na cestách trebišovského okresu
 Mitsubishi Outlander po nehode (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Podľa doterajších zistení smerovalo dnes ráno osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia po Cukrovarskej ulici v meste Trebišov, od mestskej časti Milhostov na mesto Trebišov.
 
Octavia, idúca po dvojpruhovej ceste, v doposiaľ presne nezistenom jazdnom pruhu, z doposiaľ nezistených príčin a nezisteným spôsobom prešla pri odbočovaní vľavo do protismernej, dvojpruhovej časti cesty. V tom čase v tejto časti vozovky išlo osobné motorové vozidlo zn. Mitsubishi Outlander, a to v smere od Trebišova na mestskú časť Milhostov. Po bočnej zrážke vozidlá vplyvom rotácie vymrštilo mimo cesty vpravo. Tam Mitsubishi prešlo cez trávnatú plochu a cez chodník, a prednou časťou narazilo do oplotenia areálu firmy.
 Octavia po nehode (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Škodu Octavia vymrštilo vpravo vedľa cesty, a tam narazila pravou stranou do betónového stĺpu elektrického vedenia a ostala stáť otočená na mestskú časť Milhostov. 54-ročný vodič Škody Octavia utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol. Vodič Mitsubishi sa pri dopravnej nehode podľa predbežnej lekárskej správy zranil iba ľahko a jeho zranenia si vyžiadajú predpokladanú dobu liečenia do 7 dní. Počas dokumentovania dopravnej nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, bol úsek cesty v smere od mesta Trebišov na mestskú časť Milhostov na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a dopravu policajti regulovali a usmerňovali.
 
Vykonanou dychovou skúškou nebola u vodiča Mitsubishi zistená prítomnosť alkoholu v jeho dychu. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý vodič Škody Octavie, bude zisťované pri nariadenej pitve. Z akého dôvodu prešiel vodič Škody Octavie do protismernej časti vozovky a akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody obaja vodiči, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(15:33, red.)
Diskusia
Pridať komentár