Mesto Košice si pripomína štvrté výročie patrónky formou predaja Polievky svätej Alžbety

1106x
15. November 2023
 Polievka svätej Alžbety aj tento rok pomôže tým, ktorí to sami nedokážu
 Podujatie má charitatívny účel (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Štvrté výročie vyhlásenia svätej Alžbety Uhorskej za svoju patrónku si mesto Košice pripomína tradične aj vo forme dobročinného predaja Polievky svätej Alžbety.
 
Pri tejto príležitosti sa bude vo štvrtok 16. novembra od 13.00 hod. na rohu ulíc Hlavná a Alžbetina podávať pôstna polievka. Aj tentoraz pôjde o šošovicovú polievku, ktorá symbolizuje jedlo chudobných. Pomôcť ľuďom so zdravotným znevýhodnením, takým, ktorí sa nachádzajú v zlej sociálnej situácii alebo deťom prostredníctvom polievky môžu aj okoloidúci, a to jej kúpou za dobrovoľný príspevok v minimálnej výške 2 eurá.
 
Charitatívny zámer podporia aj poslanci mestského zastupiteľstva, zamestnanci Magistrátu mesta Košice aj mestských podnikov a inštitúcií. Výťažok z predaja polievky sv. Alžbety si aj tento rok rozdelia dve košické organizácie: Centrum pre deti a rodiny Košická Nová Ves , Útulok – Dom sv. Lazára v Košiciach
 
Šéfkuchári zo združenia Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc, ktorí túto polievku už tradične pripravujú v kuchyni Jedálne Vojvodská, si tento rok na pomoc a pod patronát prizvali aj študentov štyroch škôl: Hotelovej akadémie z Košíc (Južná trieda), SOŠ agrotechnických a gastronomických služieb z Príbeníka, Hotelovej akadémie zo Spišskej Novej Vsi a SOŠ obchodu a služieb z Michaloviec, ktorí sa na svoje budúce povolanie kuchára pripravujú v rámci duálneho vzdelávania.
(15:37, red)
Diskusia
Pridať komentár