Obaja brankári Gerlachova s červenou kartou, napriek tomu víťazne!

3766x
09. November 2023
Dráma až do posledných sekúnd
Radosť Gerlachovčanov po strelení gólu. Foto: Jakub Vančik
 
V Gerlachove sa diali veci nevídané. Už pred začiatkom zápasu bolo otázne, či sa vôbec bude hrať. Počasie športu neprialo, ale po zásahu domácich usporiadateľov a tým, že na chvíľu prestalo pršať, mužstvá na trávnik nastúpili.
 
Od začiatku mali navrch subtílnejší domáci. Ľahšie sa na ťažkom teréne pohybovali a i lopta ich viac počúvala. Najmä Venediktov, Ravlikovskyi a Dzhygalov ukazovali, aká je úloha cudzinca v mužstve.
 
Ak k tomu prirátame už tradične dobrý výkon Sopka i ostatných hráčov, mala defenzíva TJ veľké problémy. Gerlachovskí útočníci síce hrozili, no v koncovke to nešlo podľa predstáv trénera Bertu a tak zodpovednosť na seba zobral obranca Lazur a poslal FK do vedenia.
 
Všetko dôležité sa dialo po prestávke
 
V 52. minúte premenil Sopko pokutový kop a o tri minúty poslal Pancík loptu do vlastnej siete. Trojgólový náskok domácich dával nádej, že prepotrebné body zostanú doma.
 
 
Hostia z predmestia Prešova mali však iný názor. Mašlej fauloval v pokutovom území a po druhej žltej karte musel ihrisko opustiť.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU: 
 
Do brány prišiel Kačmár. Následne Švec premenil pokutový kop a o malú chvíľu nádhernou strelou spoza pokutového územia Král zápas zdramatizoval.
 
Ravlikovskyi hral s mimoriadnou chuťou a v 84. minúte zaistil pre domácich opäť dvojgólové vedenie. Lenže o chvíľočku neskôr Kačmár vybehol a nezostalo mu nič iné ako loptu, mimo pokutového územie, zahrať rukou.
 
Samozrejme rozhodca zápasu Juhás v duchu pravidiel vytiahol červenú kartu a poslal pod sprchy už druhého gerlachovského brankára.
 
Hostia sa ešte nevzdávali a Varga v 90. minúte znížil opäť na rozdiel gólu. Nadčas sa po skončení riadneho hracieho času hralo ešte 6 minút a tak domáci fanúšikovia tŕpli a báli sa o výsledok až do úplného konca zápasu.
 
FK Gerlachov – TJ Sokol Ľubotice 4:3 (1:0)
Góly: Lazur, Sopko (PK), Ravlikovskyi, Pancik (vlastný) – Švec (PK), Král, Varga
Rozhodovali: Juhás, Gnip, Hamadej. ŽK: Mašlej, Benka – Hudák, Jakubek. ČK: Mašlej (po 2 ŽK), Kačmár – Hudák (po 2 ŽK). 120 divákov
(12:07, P. Cingel, foto: Jakub Vančik)
Diskusia
Pridať komentár