Prvé víťazstvo pre bardejovských hokejbalistov U18

1649x
07. November 2023
Posledné jesenné kolo
Hokejbalisti sa stále zlepšujú 
 
V poslednom jesennom kole sa hokejbalisti HBC Knights Bardejov, kategória U18, stretli so súpermi z Popradu, Pruského a Trebišova. Z troch zápasov si odniesli jedno víťazstvo. Avšak zlepšujú sa od zápasu k zápasu. Počas zimnej prestávky nechcú zaháľať, ale zlepšovať sa po každej stránke. 
 
U18 HBC Knights Bardejov - HK IMS-East Popradskí Piráti 3:7 (góly za BJ - 2x Cmar, Milas)
 
„Od začiatku zápasu sme dodržiavali to, čo sme chceli hrať, vytvorili sme si dobré šance a obrana tiež fungovala tak ako mala. Prvých 10 minút bol zápas veľmi vyrovnaný, no súperovi sa podarilo skórovať 2x v krátkom čase a pridal aj tretí gól do konca 1.polovice zápasu. Do druhého polčasu sme nastúpili s ambíciou dotiahnuť sa na súpera. Podarilo sa nám skórovať a v zápase sme ožili. Zápas pokračoval veľmi vyrovnane, ale nedokázali sme odpovedať na góly súpera. Výsledok zápasu ale nezodpovedá priebehu zápasu,“ uviedol asistent trénera F. Baláž.
 
 
HBC Knights Bardejov - ŠK 98 Pruské 1:6 (gól za BJ - Milas)
 
„V tomto zápase sme očakávali, že súper bude silnejší a tak sme sa chceli sústrediť hlavne na správnu pozičnú hru a skúšať rôzne kombinácie hráčov. Súper sa ujal vedenia a za 6 minút už viedol 3:0. Bolo pre nás dôležité, aby sme neprestali hrať a nezranili sa do 3. zápasu. V druhom polčase sme vymenili brankára a podarilo sa nám skórovať. Hrali sme vyrovnaný zápas, darilo sa nám strieľať na bránu avšak v posledných piatich minútach sme odišli kondične a inkasovali ďalšie 3 góly. Chlapci ale dokázali, že sa aj za stavu 0:3 vedia koncentrovať na zápas a podať zodpovedný výkon,“ prezradil asistent trénera F. Baláž.
 
HBC Knights Bardejov - HBK Adler Trebišov 4:1 (góly za BJ - 4x Cmar)
 
„Do tretieho zápasu sme išli získať body, bol to náš cieľ, a všetci tomu plne chápali. Od začiatku zápasu sme prebrali aktivitu a vytvárali sme si šance. Dôležité bolo, že sa nám podarilo skórovať ako prvým a navýšiť svoj náskok na 2:0 do konca polčasu. V tíme vládla dobrá nálada a všetci robili to čo mali. V druhom polčase sme nezaspali a pokračovali sme v aktivite. Dokázali sme ešte skórovať 2 krát a udržať si viac ako 2 gólový náskok do konca zápasu. Chlapci podali najlepší výkon doposiaľ,“ zhodnotil aj tretí zápas asistent trénera F. Baláž.
 
„Turnaj hodnotíme, aj napriek prvým dvom prehrám veľmi úspešne. Vidíme rozdiel u hráčov, ako nastúpili na 1. kolo a akým herným prejavom sa ukazujú teraz. Dokonca víťazný zápas bola pre celý tím, ale najmä klub, taká pozitívna bodka. Pracujeme s deťmi v troch kategóriách U12, U14, U18. Vidím, čo tie deti všetko obetujú tréningom. To isté tréneri, vidieť v každej kategórií kus dobrej roboty. Možno nevyhrávajú zápasy, ale pracujú s nimi konzistentne postupne a napredujú od tréningu k tréningu, máme decká, ktoré hokejku a rukavice poznajú rok, dva. Áno toto je naše prvé víťazstvo na extralige všeobecne. No je to víťazstvo všetkých, motivácia pracovať aj naďalej. V zime plánujeme návrat do telocviční, aby sme naberali na kondícií a sile. Nechceme ostať počas tejto sezóny len pri tomto jednom víťazstve. Dúfam, že v jari na domácom turnaji „U18“ nebudeme len do počtu, ale podarí sa nám pozbierať nejaké body,“ prezradil tréner M. Gmitter.
(17:07, MG)
Diskusia
Pridať komentár