Mládežníckym mužstvám FK Gerlachov sa v ligách darí

2885x
02. November 2023
Futbalová škola FK Gerlachov
Mládežníci U15 
 
V Gerlachovskej futbalovej škole sa stabilizovali tréneri a škola prijala metodiku viažúcu k tomu, aby práca v jednotlivých kategóriách na seba nadväzovala a v dlhodobom horizonte pripravovala hráčov pre A-mužstvo klubu. Samozrejme, že sa Gerlachovčania nemôžu rovnať s bardejovským Partizánom. Ten je v okrese jednoznačne jednotkou.
 
Vyzerá to však tak, že si mládežníci FK, samozrejme s veľkým odstupom, zabezpečili pomyselné druhé miesto. Gerlachovčania majú momentálne štyri mládežnícke kolektívy. Tri z nich, sa po jesennej časti súťaží dostali na polčasové stupne víťazov.
 
Prípravka U10 (tréner Peter Cingel): najmenší futbalisti FK Gerlachov si v lige prípraviek, organizovanej ObFZ Bardejov zabezpečili 1. miesto (FK Gerlachov 8 7 0 1 90:11 21). Druhý je Svidník s rovnakým počtom bodov (MFK Svidník 8 7 0 1 62:11 21). Gerlachovčania majú neporovnateľne lepšie skóre a sú lepším aj v pomere vzájomných zápasov. Obe mužstvá vyhrali na ihrisku súpera. FK vo Svidníku 5:2 a Svidníčania v Gerlachove 5:4.
 
Tréner Peter Cingel
 
Peter Cingel: „Je radosť mať v mužstve takých šikovných chlapcov a dievčatá, ktorí by najradšej z futbalového ihriska ani neodišli. Keď k tomu prirátate záujem a pomoc rodičov vytvára sa vynikajúci kolektív, ktorý dokáže aj veci neočakávané. Pred nami je zimná príprava a potom zabojujeme o to, aby tabuľka, pre nás, po skončení súťažného ročníka vyzerala rovnako.“
 
FK Gerlachov U10: Damián Rybár, Denis Rybár, Dávid Kuruc, Samuel Petrič, Šimon Micheľ, Dávid Danečko, Fabián Furgal, Matúš Džunda, Oliver Kovalčík, Adam Luščák, Viktória Daňková, Lukas Lazor, Adrián Lukáč, Maroš Kanáloš, Matias Chovanec, Dáša Mokríšová, Oliver Kacvinský, Karin Kolcúnová, Lilian Furgal.
 
4. liga ml. žiaci U13 (tréneri Marek Varešinský a Ján Soták) – ObFZ Bardejov: mladší žiaci sú v tabuľke štvrtý (FK Gerlachov 10 4 1 4 28:19 13). Na vedúce Bartošovce strácajú 10 bodov. Napriek tomu u mužstva oproti minulým rokom vidieť evidentný rast. V tomto kolektíve je rad mladých hráčov, ktorí v mužstve môžu zostať ešte dva roky. Už dnes však dostávajú príležitosť a získavajú skúsenosti.
 
Tréner Ján Soták 
 
Marek Varešinský: „Do novej sezóny sme vstúpili v náročnej situácii. Viacero hráčov, ktorí mali svoje kvality prešlo do U15 a naopak k nám prišli hráči z nižšej kategórie, mladšej U10 a preto sme sa v klube rozhodli, že výsledky nebudú až tak veľmi dôležité. Dôležité bude. aký budeme hrať v zápasoch futbal. Začiatky boli ťažšie, keďže bolo vidno vekový rozdiel medzi mladšími a staršími hráčmi, ktorí ostali v U13 a museli prevziať zodpovednosť tzv. ťahúňov, s ktorou sa vysporiadali výborne.
 
Prvé 3 zápasy sezóny sme bohužiaľ prehrali. Hráčom sa hľadali rôzne posty, ktoré by im pasovali. Postupom času a tréningovým procesom sa naša kvalita začala prejavovať aj v zápasoch. Niektoré možno neboli s víťazným koncom, ale progres bol viditeľný. Deti zaznamenali veľký posun vpred, pristupujú k zápasom a tréningom zodpovedne a začínajú byť aj flexibilnejší a nemajú problém zahrať už aj na iných postoch, ktoré im možno až tak nesedia. Mame veľmi mladé mužstvo, ktoré to ale zvláda výborne a neboja sa hrať aj proti starším či fyzicky zdatnejším hráčom. Našou úlohou je kvalitatívne, ale aj fyzicky pripraviť deti, aby mohli prejsť do vyššej kategórie, v ktorej by sa niektorí už ani teraz nestratili. Naši súperi majú staršie mužstvá, čo je vidno aj na ihrisku, ale kvalitatívny rozdiel je minimálny. Niektorým našim hráčom chýba ešte istota a rozvaha, no je to pri ich veku pochopiteľné.
 
Tréner Marek Varešinský 
 
Momentálne sa nachádzame v tabuľke na 4. mieste so 16 bodmi a strácame 7 bodov na vedúce Bartošovce. Ak hráči budú pristupovať k tréningom ako doteraz, dovolím si tvrdiť, že sa nám po jarnej časti podarí skončiť na vyšších priečkach. Chlapcom ďakujem, že na tréningoch makajú a klubu, že im dokáže zabezpečiť niekedy až nadpriemerné podmienky k zlepšovaniu sa.“
 
Gerlachov U13: Veronika Micheľová, Tobias Soták, Tobias Kuruc, Jakub Kaščák, Jakub Cudrak, Branislav Džunda, Branislav Chomiak, Sebastian Beňa, Sebastian Štibrich, Daniel Danečko, Ivan Leščišin, Šimon Mokriš, Matuš Jura, Kamil Dendis, Timotej Rizner, Artúr Hankovský, Jakub Žiga, Oliver Ždiňak, René Micheľ, Filip Furgal, Lukáš Biroš, Richard Pangrac, Roman Bilý.
 
4. liga st. žiaci U15 (tréner Peter Frický) - ObFZ Bardejov: starší žiaci sú druhí so stratou jedného bodu na vedúci Hertník. Gerlachovčania majú impozantné skóre. Súperom nastrieľali 70 gólov, dostali len 5. Znamená to, že na jeseň dali najviac gólov, dostali najmenej zo všetkých účastníkov 4. ligy.
 
Tréner Peter Frický
 
Peter Frický: „Jesenná časť nám ukázala naše nedostatky, hlavne v dvoch ligových zápasoch. Teší fakt, že máme najlepší útok aj obranu, no nie je to pre mňa najdôležitejšie. V tíme je však viditeľný progres o čom svedčí pozvanie nášho družstva na medzinárodné turnaje. V prechodnom a prípravnom období sa zameriame na odstránenie nedostatkov a počas prípravy absolvujeme prípravné zápasy, aby sme v jarnej časti odohrali ešte lepšie zápasy ako v tej jesennej.“
 
Gerlachov U15: Brankári: Tomáš Daňko, Kristián Dendis. Hráči do poľa: Jakub Luščak, Adam Biroš, Alex Klimek, Adam Kuba, Nils Masoner, Patrik Sivák, Lenka Bučková, Tobias Sterančák, Matúš Babčák, Stanislav Oslacký, Kristína Dendisová, Šimon Sivák, Miroslav Šandala, Tobiáš Beňa,, Ján Bily, Daniel Ševčík, Tadeáš Daňko, Jaroslav Ždiľa. Do tímu sa pripojili: Matej Herák a Kristián Sivák, zatiaľ do súťažného zápasu nenastúpili.
 
5. liga U19 (tréner Luboš Trudič): mužstvo skončilo, po jesennej časti, na 3. mieste s bilanciou 8 víťazstiev, 1 remíza a 2 prehry, so skóre 63:13 a počtom bodov 25.
 
Tréner Luboš Trudič
 
Luboš Trudič: „Výborný vstup do súťaže a cestu za ešte lepšími výsledkami pribrzdilo vážne zranenie najlepšieho strelca mužstva Marka Delina, ktorý v prvých 4 zápasoch zaznamenal 22 gólov. Aj napriek tomu mužstvo pokračovalo v stabilných výkonoch, hralo kolektívne so snahou o moderný kombinačný futbal. Mrzia straty bodov najmä v domácich zápasoch proti Šibe a Dlhej Lúke. Naopak potešili výborné výkony a víťazstva na ihriskách súperov v Kľušove alebo v poslednom zápase v Kurime. Strata na 1. miesto je 5 bodová. Mužstvo začne so zimnou prípravou vo februári a niektorí hráči budú zaradení do zimnej prípravy A mužstva.“
 
Gerlachov U19: Matej Bocko, Peter Michta, Lukáš Kost, Kevin Biľ, Patrik Biľ, Viliam Kačmár, Simon Stavar, Jakub Bučko, Maroš Lamanec, Marko Delin, Kristián Bilý, Timo Rozsypaný, Ján Kolcun, Marcel Biľ, Viliam Vilner, František Bilý, Tomáš Bilý.
(13:13, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár