Partizáni s vysokým víťazstvom, červenalo sa na oboch stranách

2697x
29. Október 2023
Bardejovčania si hravo poradili s Námestovom
Domáci potešili aj divákov, dali 5 gólov 
 
Partizánom sa evidentne doteraz nedarilo. Po dobrých výkonoch v zápasoch so Starou Ľubovňou a Lipanami fanúšikovia dúfali, že prišlo dlho očakávané zlepšenie. Nestalo sa tak a v nasledujúcich zápasoch Partizáni opäť body strácali. Mladučký kolektív trénera Kicu to herne ešte ako tak zvláda no výsledkovo je to zlé. Bardejovčania klesli až na predposledné miesto tabuľky a na posledný Svidník už mali pred zápasom len dvojbodový náskok (Partizán má o zápas menej).
 
Bývalý gólman Partizána Ján Čikoš-Pavličko to vidí takto: „Súčasnú situáciu v klube vnímam tak, že prebieha obmena kádra a všetko potrebuje čas. Chalanov sledujem, nevynechal som ani jeden domáci zápas. Herne sa posúvajú dopredu, výsledkovo je to horšie. Musíme byť trpezliví. Majú skúseného trénera, ktorý vie čo robí. Treba pochopiť, že mužstvo je prevažne zložené z mladíkov a tí sa stále učia.“
 
Súper Partizána figuroval v tabuľke o štyri miesta vyššie a medzi štrnástym a desiatym miestom bol rozdiel len 5 bodov. Bardejovčania (okrem včerajšieho zápasu) si môžu ešte na jeseň bilanciu vylepšiť 5.11. v Stropkove, 11.11. doma so Spišským Podhradím a 19.11. ho čaká dohrávka v Oravskom Veselom.
 
 
Zápas s Námestovom priniesol pre domácich konečne góly aj body. V úvode mali hostia miernu prevahu, ale Partizáni postupne preberali iniciatívu. Ukázali aj niekoľko pekných kombinácií no, Lešňovský v bráne hostí, bol pozorný a tak sa na gól čakalo až do 43. minúty, keď sa presadil kapitán domáceho mužstva Berecký. Partizáni už vtedy hrali „presilovku“ keď v 34. minúte musel ihrisko opustiť Aliuoat. Gól do šatne Partizánov nakopol a v druhom polčase už bolo na ihrisku len jedno mužstvo.
 
Trénerovi Kicovi tentoraz vyšli striedania. Už v prvej časti hry vystriedal zraneného Grimaldiho Lukáč a ten svoje piatkové narodeniny oslávil vynikajúcim výkonom. Dal druhý gól a mal veľký podiel aj na treťom. Neúnavne behal a bojoval o každú loptu, smerom dopredu neustále trápil defenzívu MŠK. Domácemu trénerovi vyšlo aj ďalšie striedanie. Na ihrisko poslal v 58. minúte Dávida Kuhajdíka a ten sa odvďačil dvoma gólmi. Sily na ihrisku sa vyrovnali v 80. minúte. Po druhej žltej musel do šatní odísť Berecký.
 
 
Partizáni dokázali, že futbal hrať vedia a v súťaži im patrí iná pozícia akú doteraz zastávali. Ostáva len dúfať, že mužstvo si zachová elán a nadšenie a bude v dobrých výkonoch pokračovať.
 
Partizán Bardejov BŠK – MŠK Námestovo 5:2 (1:0)
Góly: 43. Berecký, 50. Štefančin, 55. Lukáč, 75. a 90. Kuhajdík – 82. Jurina (PK), 90. Otruba
rozhodovali Matej Vrábel, Holp, Capík
ŽK: Berecký, Kmec, Kica,
ČK: 80. Berecký (po 2 ŽK) – 34. Aliuoat,
220 divákov
Bardejov: Súkovský - Mbang, Petrišák, Grimaldi (23. Lukáč), Kukulský, Štefančin (58. Kuhajdík), Kmec (76. Paňko), Portugalyan, Elexa, Stachura (76. Mihaľov), Berecký
(8:00, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár