5 skvelých tipov a trikov, ako urobiť vašu obývačku krásnou

1148x
20. Október 2023
5 skvelých tipov a trikov, ako urobiť vašu obývačku krásnou
Zdroj: Scott-lee/Shutterstock.com  
 
Obývačka je miestom, kde trávime veľa času, relaxujeme po náročnej práci pri sledovaní obľúbeného filmu a prijímame hostí. Z toho všetkého vyplýva, že je veľmi dôležité, aby bola táto miestnosť krásna a pohodlná.
 
K dosiahnutiu tohto cieľa dnes už našťastie nemusíte podstupovať žiadne náročné procesy, pretože hlavné prvky obývacieho priestoru, ktorými je kvalitná pohovka a konferenčný stolík, si viete bez starostí vybrať aj z pohodlia domova.
 
Tu je niekoľko odborných trikov a tipov, ako urobiť svoju obývačku s využitím pohoviek a konferenčných stolíkov nielen krásnou, ale aj plne funkčnou.
 
Pohodlné a kvalitné pohovky sú základ
 
Kvalitné pohovky sú centrálnym prvkom každej obývacej izby, a preto je dôležité zvoliť také, ktoré zapadnú do celkového štýlu miestnosti. Kľúčová je voľba farieb a materiálov. Napríklad, svetlé farby môžu miestnosť rozjasniť a opticky ju zväčšiť, zatiaľ čo tmavé farby jej dodajú teplejší a útulnejší vzhľad.
 
Nevýhodou bledých farieb je ich väčšia náchylnosť na znečistenie, na tmavom podklade zas viac vidieť chlpy a iné drobné smeti a prach. Investovať do odolnejších výplňových aj poťahových materiálov pohovky je základ dlhodobej spokojnosti a pohodlia.
 
Zdroj: New Africa/Shutterstock.com
 
Nepodceňujte doplnky
 
Doplnky, ako vankúše a prikrývky, môžu dodávať pohovkám a celej miestnosti osobitý charakter. Vyberte si ale tie, ktoré ladia s farbami pohoviek a dodajú miestnosti živý a hravý vzhľad. Kombinujte aj rôzne vzory a textúry pre ešte väčšiu vizuálnu príťažlivosť.
 
Zaobstarajte si funkčný konferenčný stolík
 
Konferenčný stolík nie je len dekoračným prvkom, ale aj funkčným kúskom nábytku v obývacej izbe. Aj v tomto prípade je ale lepšie, ak si vyberiete model, ktorý v každom svojom detaile spĺňa vaše špecifické potreby.
 
Ak máte radi úložný priestor, uprednostnite stolík s policami alebo zásuvkami. Milovníkom minimalizmu ulahodí jednoduchý a elegantný konferenčný stolík, ktorý je zároveň stále krásnou dominantou tohto špecifického priestoru.
 
Pridajte priestoru šmrnc
 
Slovo šmrnc, ktoré údajne pochádza z nemeckého slova "schmuck," čo znamená ozdobu, šperk alebo krásnu vec, sa v slovenčine veľmi často používa na opis elegantného a vkusného vzhľadu. V priestore obývačky môže označovať čaro, vkus a atraktívnosť, ktoré je možné vytvoriť veľmi jednoduchými krokmi.
 
Stačí na stenu zavesiť originálny obraz, rodinné fotografie alebo umelecké dielo. V niektorých prípadoch vie svoju službu urobiť aj krásne čisté a veľké zrkadlo, v ktorom sa odráža lesk nádherného interiérového osvetlenia. Využiť ale môžete naozaj čokoľvek, dôležité je, aby toho nebolo veľa a vkusne všetko spolu ladilo.
 
Nezabudnite na rastliny alebo iné zelené elementy
 
Rastliny sú výborným spôsobom, ako oživiť miestnosť a pridať do nej život. Zelené kvety alebo rastliny v kvetináčoch môžu pridať priestoru príjemnú atmosféru a dodať sviežosť. Aby to ale nebola iba krátkodobá a zbytočne drahá záležitosť, živé rastliny vyberajte s ohľadom na typ miestnosti, množstvo denného svetla a priemernú teplotu.
 
Ak sa s tým všetkým naozaj vyhráte, zo svojej fádnej obývačky môžete urobiť krásnu a pohodlnú miestnosť, v ktorej sa budete vy aj vaši hostia cítiť ako v bavlnke.
(13:10, i)
Diskusia
Pridať komentár