Petnuchová a Kukľa sú po MMM povzbudení

2384x
06. Október 2023
Kukľa: Som v diamantovom klube maratónu
 Ingrid Petnuchová bola úspešná aj na Dukelskom behu mieru
 
Košice pečatili sto rokov legendárneho Medzinárodného maratónu mieru. Nechýbali Bardejovčania, ktorí sa výrazne zapísali do dejín tohto svetového podujatia, prvého v Európe, ale aj športu na Hornom Šariši Pod Vinbargom.
 
Petnuchová: Uvažujem vrátiť sa pod tri hodiny
 
Ikonou je bežkyňa Ingrid Petnuchová (1975). V súťaží majstrovstiev Slovenska na trati 42, 195 km skončila siedma časom 3:05:49 hod. V medzinárodnej konkurencií to stačilo na 17. miesto. Od roku 2008 získala šesť titulov šampiónky Slovenska.
 
„Čas za 2:48 hod. bol v tom čase šiesty najlepší na Slovensku. No narastá vek a udiali sa veľké veci. Stý maratón bol úžasný nielen na trati, ale aj od divákov. Dáv nás vyburcoval k lepším výkonom."
 
 
Úvodné kolo bežala aj po boku Mateja Tótha. Také publikum asi nemal ani na OH. Bežkyňa neskrývala zážitok. „Mňa to tiež povzbudilo, no odbehol mi. Sedem rokov som mala pauzu po zranení. Na budúci rok to bude sto rokov od založenia tohto podujatia z roku 1924. Chcela by som byť na štarte. Celkom vážne uvažujem, že by som sa mohla vrátiť pod tri hodiny. Chce to bežať každý kilometer aspoň o päť sekúnd rýchlejšie."
 
Kukľa: Nerovnosti na ceste ma pripravili o medailu
 
Hendikepovaný vozičkár Daniel Kukľa (1964) absolvoval už 33 štartov v programe MMM. Legendárny športovec akurát po štyroch súťažiach sa v Košiciach nepostavil na stupeň víťazov.
 
 
Vyhral pätnásť pretekov, z toho asi dvanásť na klasickom športovom vozíku. „No tri víťazstva som získal na handbiku. Po tridsiatom štarte som v diamantovom klube v maratóne Košice. Je to môj velikánsky úspech."
 
Kukľa z Tímu Slovakia bol v cieli piaty pri významnej udalosti v dejinách Košíc. Na stupeň víťazov tentoraz mu chýbalo aj šťastie.
 
„Cesta bola katastrofálna. Bolo veľa kanálov a dier, aj koľajnice. Aj ja som si to užil, po náraze sa mi odopla noha, vyskočila zo stúpačky. Stratil som skupinku pred sebou, chcel som byť na bedni. Okruh v meste má klady, ale aj nedostatky," netajil sklamanie Kukľa.
(18:27, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár