Prešovskí volejbalisti s prvou sezónnou výhrou

991x
05. Október 2023
Zápas sledovalo vyše 200 divákov
Prešovčania vyhrali pohodlne 
 
Po 2. kole Niké Extraligy mužov, ktoré sa odohralo kompletne v sobotu, sú bez prehry už len dva tímy z osemčlenného pelotónu – Komárno a Svidník.
 
Svidníčania zaskočili úradujúceho majstra z Bratislavy. Komárno hladko zdolalo nováčika z Banskej Bystrice. Myjavčania stratili v Nitre set, keď v zápase odohrali tri vyrovnané koncovky.
 
Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov si podľa papierových predpokladov poradili na domácej palubovke s mladými slovenskými reprezentantmi z Trenčína, keď ich zdolali 3:0 (16, 22, 12).
 
Na strane juniorského reprezentačného družstva nastúpili v Športovej hale Prešovskej univerzity v Prešove aj dva odchovanci tunajšieho volejbalu študujúci na športovej škole v Trenčíne, Robert Pijáček a Branislav Belej.
 
 
Najviac bodujúcim hráčom zápasu sa stal kapitán Prešovčanov Michal Ščerba (18 bodov), ktorému kontroval trénerom vymenovaný najužitočnejší hráč blokár Ján Jendrejčák (12 bodov).
 
Reprezentačný tréner Marek Kardoš ocenil výkon svojho zverenca, smečiara Martina Rendla.
 
Rozhodovali: Ľuboslav Soták, Peter Dunčko, 210 divákov.
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Na jednej strane Trenčín hrýzol, my sme potrebovali víťazstvo ako soľ. Som rád, že som mohol dať dnes šancu všetkým hráčom v kádri, aby sme si vyskúšali s chlapcami čo funguje. Súhra naďalej nie je ideálna, ale ideme a pracujeme pomaličky. Verím, že to do play-off stihneme.“
 
Marek Kardoš, tréner SŠŠ Trenčín - Projekt RD SVF: „Prehra je započítaná. Boli tam veľmi dobre veci, napríklad Jakub Brzáč do momentu, ako sme dali von Rendlu, potom on. Nahrávač odohral dva veľmi dobré sety. Tá úroveň a tá intenzita podania, proste my ešte nie sme zvyknutí, že to takto rýchlo letí a nedokážeme vydržať sa koncentrovať celý čas na takýto dospelý volejbal. Ideme krok za krokom. Ja som veľmi spokojný s dvoma setmi. Potom mi vadí, že keď sa dostaneme pod tlak, tak sa nerozprávame, uzatvárame sa do seba. Aby sme z toho dokázali vyjsť von, musíme sa tešiť a komunikovať. Chalani zatiaľ ešte tieto skúsenosti nemajú, to chce čas.“
(10:13. J. Peregrinová, foto: V. Mihaliková)
Diskusia
Pridať komentár