Bardejovčania deklasovali Lipany, vyhrali 5:1

3071x
30. September 2023
Jednoznačné víťazstvo domácich
Bardejov vyhral pohodlne 
 
Partizáni mali pred zápasom päť bodov za dve remízy a jedno víťazstvo. V tabuľke boli predposledný (14). ŠK Odeva bola na tom lepšie. Jej futbalisti získali v siedmych zápasoch 10 bodov a to stačilo na ôsme miesto. Od tretieho ich delili tri body.
 
Obaja súperi sa poznajú z druhej i tretej lige. V drese Odevy nastupuje pravidelne Mário Jacko, ten hrával v Bardejove v doraste aj v A mužstve a na lavičke sedí Štefan Jacko. Toho priaznivci bardejovského futbalu poznajú z čias, keď hrával v prvoligovom drese vtedajšieho BSC JAS.
 
Do Bardejova sa zvyklo jazdiť pre body, ale Kicovi futbalisti dokázali zopakovať výborný výkon proti Starej Ľubovni a Odeva odchádzala domov s debaklom.
 
 
Od úvodu začali lepšie hostia a pred Varešinským horelo. Obrana Partizána to však ustála a Bardejovčania postupne preberali iniciatívu. V 11. minúte lišiackou strelou z poza pokutového územia prekonal prvýkrát Kmec.
 
Domáci sa však z vedenia dlho netešili. Tradičná chyba v obrane a Vysočan zrovnal skóre, tak sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu.
 
Druhý polčas začali lepšie domáci. Už v jeho úvode rozvlnil druhýkrát sieť Bartošovej brány aktívne hrajúci Šott. Tretí gól pridal Portugalyan a vyzeralo to na jasnú výhru domácich.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Situáciu však skomplikovalo vylúčenie Stachuru. Ten po Kamencovom zákernom faule oplácal a tak Gabšturovi nezostalo nič iné len vytiahnuť červenú kartu.
 
Ani v oslabení však domáci nepoľavili. Kicovým žolíkom bol tentoraz Nikolas Lukáč. Ten na ihrisku potreboval byť len 12 minút. Umne vystrelil a gólman Odevy bol opäť bezmocný. Druhý gól v oslabení pridal v úplnom závere Štefančin a tak zavŕšil vysoké víťazstvo domácich.
 
Niečo vyše 300 divákov nevidelo najkrajší futbal. Videli však vysoké nasadenie hráčov Partizána a snahu dosiahnuť víťazstvo. Hostia boli zbytočne nervózni a tak sa často rečnilo i ošetrovalo.
 
Z Partizána si zaslúžia ocenenie všetci. Potešil však aj výkon novopríchodzieho Mbanga. Ten na mieste stopéra vykonal kus roboty a pre hostí bol neprekonateľnou hradbou.
 
Partizán Bardejov BŠK – ŠK Odeva Lipany 5:1 (1:1)
Góly: 11. Kmec, 48. Šott, 65. Portugalyan, 85, Lukáč, 87. Štefančin - 39. Vysočan
Rozhodovali: Gabštúr, Capík, Maliňák. ŽK: Portugalyan, J. Kuhajdík – Vranko, Peter Vitovič, Kamenec.
ČK: 77. Stachura (BJ), 312 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Varešinský – Petrišák, Romain, Štefančin, Kmec (87. Michalov), Portugalyan (87. D. Kuhajdík), Mbang, Šott (83. Paňko), Stachura, J. Kuhajdík (73. Lukáč), Berecký
(21:17, P. Cingel)
Timotej
03.10.2023 14:39
Gramatika…
Siedmy/ich Z poza/Spoza Pozor na také maličkosti, robia potom zbytočne negatívny celok.
Pridať komentár