Gerlachov remizoval s Raslavicami, Bardejov prehral so Spišskou Novou Vsou

3001x
30. September 2023
Zaujímavé zápasy uprostred týždňa
Bardejov v Slovenskom pohári ďalej nepostúpil 
 
Na stredu 27.9. pripadli dva zaujímavé zápasy a to sa ešte hralo takmer v rovnakom čase. Partizán v 3. kole Slovenského pohára privítal druholigovú Spišskú Novú Ves (15.30 hod.) a v Gerlachove sa hrala dohrávka 7. kola najvyššej regionálnej súťaže (16.00 hod.).
 
Išlo o „okresné derby“, v ktorom sa stretli obaja zástupcovia nášho okresu v tejto súťaži. O oba zápasy bol pomerne slušný záujem a tak je len na škodu veci, že sa hracie dni nedali riešiť ináč.
 
 
Partizán Bardejov BŠK – FK Spišská Nová Ves 1:4 (0:2) – 3. kolo SP
Góly: Portugalian – Škovran, Paulao, Hyvrylenko, Janečka
Rozhodovali: Čiernik, Fedák, Horváth. ŽK Janečka (FK). 350 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Súkovský – Petrišák, Štefančin (46. D. Kuhajdík), Kmec (87. Makeľ), Portugalian, Mbang, Lukáč (46. Grimaldi), Šott, Stachura (63. Michalov), J. Kuhajdík (63. Paňko), Berecký
 
Druholigová Spišská Nová Ves so svojimi výsledkami určite nie je spokojná. Nováčik súťaže je na predposlednom mieste (15.) a má na konte len dva body.
 
Ani Partizán o súťaž nižšie na tom nie je lepšie a tak favoritom pohárového zápasu boli Spišiaci. Tí svoju úlohu aj splnili a v Bardejove si pomerne jednoducho zabezpečili postup do ďalšieho kola.
 
O všetkom sa rozhodlo už v prvom polčase, kedy hostia získali dvojgólové vedenie. V druhej časti hry pridali ešte dva presné zásahy. Výsledok v závere korigoval Portugalian.
 
 
FK Gerlachov – OFK SIM Raslavice 1:1 (0:1)
Góly: Ravlikovskyi – Stachura (PK)
Rozhodovali: Leško, Gnip, Lang, ŽK: Ravlikovskyi, Valkučák, Koga – Pangrác-Piter, Luščák, Kačmár, Lukáč (tréner), Furmanek. 150 divákov
Gerlachovčania nastúpili v tejto zostave: Kačmár - Gduľa, Guľaš, Valkučák, Lazor, Benka , Venediktov, Ravlikovskyi, Sopko, Dzhygalov, Koga
Raslavičania nastúpili v tejto zostave: Mikluš - Kačmár, Olšavský, Pangrác-Piter, Kačmár (71. Peter Ličák), Stachura, Lukáč, Ferko (88. Leško), Furmanek, Luščák, Patrik Ličák (61. Bašista)
 
Okresné derby prinieslo dobrý futbal. Hostia mali v prvej časti hry viac loptu na kopačkách i miernu prevahu. Kanonieri Ravlikovskyi (FK) i Marko Lukáč (OFK) evidentne mali snahu zapísať sa do listiny strelcov. Podarilo sa to len prvému menovanému, ale Lukáč mal rozhodujúci podiel na góle hostí.
 
Gerlachovčanom v rozhodujúcich častiach hry pomohol niekoľkými výbornými zásahmi brankár Kačmár. Raslavice boli kompaktnejšie a v prvej časti hry ovládali dianie na ihrisku.
 
Domáci sa snažili o rýchle kontry, zakončenie však viazlo. Hostia sa ujali vedenia v 36. minúte. Valkučák v pokutovom území stiahol Lukáča. Nariadený pokutový kop bezpečne premenil Stachura.
 
V druhej polovici si súperi úlohy vymenili. Domáci prevzali iniciatívu a pokúšali sa s výsledkom niečo urobiť. Výsledkom ich úsilia bolo niekoľko dobrých príležitostí. Dokázali však využiť len jedinú. Ravlikovskyi v 61. minúte zrovnal skóre.
(8:04, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár