Majstrovské Košice na úvod s víťazstvom nad nováčikom z Humenného

2251x
16. September 2023
Skvelý vstup do sezóny 
Košice chcú v novej sezóne obhájiť majstrovský titul 
 
Piatkový večer v Steel aréne odštartoval krásnymi dozvukmi majstrovského titulu a skončil víťaznou ďakovačkou po víťaznom vstupe do novej sezóny.
 
Ešte pred čestným buly v podaní čerstvého päťdesiatnika Petra Bartoša si diváci v Steel aréne vychutnali obrazové pripomenutie jarného úspechu a jeho strojcovia si následne prevzali z rúk vedenia klubu pamätné majstrovské prstene.
 
Trojica Michal Chovan, Marek Bartánus a Jakub Ferenc následne vyvesila pod strop haly vlajku dokumentujúcu jedenásty košický titul. Tradícia majstrovských prsteňov je známa zo zámorskej NHL, no v metropole východu sa hokejisti dočkali takejto odmeny vôbec prvýkrát.
 
 
V prípade päťnásobného majstra Radka Deyla išlo zároveň o prézent k 34. narodeninám, ktoré oslávil deň pred súbojom proti nováčikovi.
 
„Je to veľmi pekný darček. Prsteň som ešte na narodeniny nedostal a bolo to príjemné prekvapenie. U nás v Košiciach takáto tradícia v minulosti nebola a snáď nám ešte nejaké pribudnú,“ pousmial sa ostrieľaný obranca.
 
Prsteň s logom klubu, menom a číslom hráča, urobil dojem aj na letnú posilu Mária Luntera. „Pozrel som si ho a je veľmi pekný. Gratulujem chlapcom a verím, že krôčik po krôčiku postavíme rovnaký domček ako vlani.“
 
Právo na prsteň mali aj dvaja hráči nášho piatkového súpera. Z rúk Júliusa Langa a Miloslava Klímu si ho prevzali útočníci Denis Paršin a Jakub Linet.
 
„Bolo to trochu špecifické. Pri tom ceremoniáli som si spomenul, že sme tu odviedli kus dobrej roboty a ten prsteň mi to bude pripomínať. Pri pohľade na tú vlajku som bol hrdý na to, že som k nej priložil ruku k dielu i ja,“ poznamenal Linet.
 
 
Pekný ceremoniál našťastie košickou koncentráciou neotriasol a úvod do sezóny vyšiel na jednotku. V priebehu deviatej až trinástej minúty strelili tri góly Chase Berger, Mário Lunter a Hunter Fejes. Hostia síce v polovici zápasu znížili Lukášom Handlovským, no gólová poistka Patrika Lampera z 56. minúty zavelila k oranžovo-čiernej oslave.
 
„Začali sme výborne a prvá tretina bola dobrá. V druhej sme začali klasicky vymýšľať a zbytočne sme ich dostali do hry. V tretej sme to však odohrali opäť dobre,“ zhodnotil cestu za prvým triumfom sezóny Patrik Lamper, ktorý utrpel v druhej tretine krvavé zranenie. Do hry sa však vrátil o pár minút a strelený gól vníma ako ideálne bolestné.
 
„Stehy tam nemám, iba mi to zalepili. Také veci k mojej hre patria a vrátil som sa ešte v druhej tretine.“ „Dôležité bolo dostať sa do zápasu veľmi rýchlo. Pred úvodným buly sme totiž stáli pomerne dlho,“ nadviazal Mário Lunter.
 
 
„Našťastie sme strelili potrebné góly. Potom oni pridali a my sme trochu poľavili. Po druhej tretine sme si niečo povedali a vrátili sme sa k nášmu hokeju.“ Podľa Radka Deyla predstavuje víťazný vstup do sezóny dôležitý moment.
 
„Už teraz sme na tom lepšie ako vlani. Vtedy sme začali sezónu zle a som preto veľmi rád, že sme vyhrali. Verím, že na to nadviažeme v nedeľu proti Bystrici a nebudeme sa trápiť.“
 
Nedeľňajší domáci duel proti Banskej Bystrici rozohráme v Steel aréne o šestnástej hodine.
 
HC Košice - HC 19 Humenné 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Góly a asistencie: 9. Berger (Lamper, Jääskeläinen), 10. Lunter (Krivošík), 13. Fejes (Šimun, Zech), 56. Lamper (Berger) - 28. Handlovský (Djakov, Kriška) Vylúčení: na 2min. 2:3, Presilovky: 0:1, Oslabenia: 0:0
 
Košičania nastúpili v tejto zostave: Janus (Riečický) – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, Deyl, J.Hudec – Fejes, Pollock, Bartánus – M.Lunter, M.Chovan, Krivošík – Lamper, Berger, Jääskeläinen – Šimun, Zigo, Rogoň
 
Humenčania nastúpili v tejto zostave: Kozel (od 13. min. Galimov) – Novota, Djakov, Sergijenko, Meliško, Glazkov, Novický, R.Novák – Handlovský, Pavlovs, Kriška – Lapšanský, Kuru, Paršin – Borov, Linet, Vaško – Michalík, M.Krajňák, Lačný
(11:58, HC Košice)
Diskusia
Pridať komentár