Partizáni prehrávali 0:2, vyhrali 4:2 a Starú Ľubovňu poslali domov bez bodu

3217x
13. September 2023
Prvé víťazstvo Bardejova
Aj fanklub Bardejova oslavoval prvé víťazstvo v sezóne 
 
Stretnutie sa, po dohode klubov, predohrávalo už v stredu. Nováčik zo Starej Ľubovne mal po odohratí šiestich zápasov bilanciu 6 3 1 2 8:10, čo znamenalo siedme miesto a desať bodov.
 
Partizáni boli na tom horšie. Mali o jeden zápas menej, ale body len dva a skóre 5:13, čo stačilo len na predposledné (14.) miesto. V kádri Redfox figurujú aj Serečin a Haščák. Tých poznáme aj z ich pôsobenia v Bardejove.
 
 
Vyše 400 divákov, ktorí prišli v netradičnom termíne na mestský štadión v Bardejove, svoje počínanie určite neľutovalo. V Bardejove sa zásluhou oboch súperov hral výborný futbal.
 
Tak ako už býva zvykom, Partizáni hrali, súper dával góly a tak už v 28. minúte boli Bardejovčania zrelí na uterák. Prišiel však kontaktný gól a domáci vstali z popola. Ku výbornému výkonu sa pridalo aj trošičku šťastia, Partizáni zápas otočili a zabezpečili si prvé víťazstvo v tomto ligovom ročníku.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V úvode hráči Redfox vytvorili tlak a obrana domácich sa musela riadne obracať. Postupne však Bardejovčania prevzali iniciatívu a súperovi hrozili. Už tradične však koncovka viazla.
 
Rovnako tradične prišla chyba v defenzíve. Serečin milimetrovou prihrávkou našiel Karaša a ten nedal Varešinskému šancu. Len o niekoľko minút neskôr domáci vyrobili faul v pokutovom území a Serečin strelou do stredu bránky druhýkrát poslal loptu do siete Partizánov.
 
Nepriaznivý výsledok však Kicove mladé pušky (samozrejme svoje odviedli aj J. Kuhajdík s Bereckým a tí patria k inej vekovej kategórii) nerozhádzal a ich úsilie sa ešte zvýšilo.
 
Kontaktný gól Stachuru postavil domácich futbalistov na nohy a vyrovnanie viselo vo vzduchu. Po závare pred bránou ešte vykopávali hostia Kmecovu strelu z bránkovej čiary.
 
 
O dve minúty neskôr však bolo 2:2. Postaral sa o to najstarší hráč na ihrisku (39) Juraj Kuhajdík. Nádhernou strelou z priameho kopu zrovnal v 58. minúte skóre. To však ešte nebolo všetko. Najskôr Varešinský predviedol excelentný zákrok a svojich spoluhráčov podržal.
 
Pri treťom góle stál opäť Kuhajdík. Jeho center zo štandardky našiel Elexu a ten hlavou poslal domácich do vedenia. Víťazstvo Partizána poistil Portugalyan. Individuálne prenikol pred bránu a krížnou strelou rozvlnil sieť za gólmanom Redfox Regitkom.
 
Pri pohľade na obe súpisky bolo jasné, že Stará Ľubovňa má vyváženejší a neporovnateľne skúsenejší káder. Naopak v drese Partizána nastúpili rad mladých hráčov a v základnej zostave sa predstavilo šesť odchovancov.
 
Predchádzajúce výkony fanúšikov ale ani funkcionárov a trénerov netešili. Všetci, ktorí futbalu aspoň trošku rozumejú, však vedeli, že mužstvo potrebuje čas. Je zaujímavé a určite dobré, že Partizánov naštartoval zatiaľ najsilnejší súper, s ktorým v tomto ligovom ročníku hrali.
 
Partizán Bardejov BŠK – Stará Ľubovňa Redfox Football Club 4:2 (1:2)
Góly: 35. Stachura, 58. J. Kuhajdík, 69. Elexa, 85. Portugalyan – 23. Karaš, 28. Serečin (PK)
Rozhodovali: Vrábel, Poracký, Hrebeňár. ŽK: Kmec, J. Kuhajdík, Portugalyan, Elexa, D. Kuhajdík - Bomba, Piter Bučko. 403 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Varešinský - Elexa (84. Grimaldi), Petrišák, Velasquez, Štefančin, Portugalyan, Kmec, Šott (88. D. Kuhajdík), J. Kuhajdík (84. Mbang), Stachura, Berecký
(19:54, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár