Derby zápas v Bardejovskej Novej Vsi

2427x
13. September 2023
Zápas o čelo tabuľky
Zápas rozhodla šesťminútovka 
 
Zápas, v ktorom sa hralo o čelo tabuľky v najnižšej okresnej súťaži prilákal okolo 400 divákov. Na ihrisku sa predstavilo aj niekoľko futbalových seniorov. V bráne hostí 59 ročný Vladimír Packa, v družstve domácich 47 ročný František Šott a 62 ročný Ladislav Hegeduš s rozhodcovskou píšťalkou. Na to aká je budúcnosť futbalu v okrese a kde sú mladí, s porovnateľnou výkonnosťou, sa radšej ani nepýtať.
 
Oba kolektívy doteraz neprehrali, ale miernym favoritom boli domáci. Spočiatku to tak nevyzeralo. Hráči TJ Pokrok Porúbka začali s vysokým nasadením a výsledkom ich snahy bol gól Sokola v 14. minúte. Domáci postupne preberali iniciatívu a najmä aktívny Šott tlačil svojich spoluhráčov dopredu. Niekoľkokrát aj pekne zakončil, ale Packov výkon bol excelentný. Domáci útočili, hostia pozorne bránili a tak sa do šatní išlo za stavu 0:1.
 
Aj druhá časť hry priniesla zaujímavý futbal. Hráči ŠK Milénium sa snažili s výsledkom niečo urobiť. Dlho sa to však nedarilo. O osude zápasu rozhodlo šesť minút. Najskôr si Šott , v pokutovom území, „vypýtal“ faul a Macečko pri jeho realizácii nezaváhal. O dve minúty neskôr ten istý hráč poslal Milénium do vedenia. Skóre uzavrel o chvíľočku neskôr, Maxin.
 
Futbaloví seniori, hosťujúci Packa a rozhodca Hegeduš
 
Domáci si aj po tomto zápase zachovali neporaziteľnosť a s 12 bodmi vedú ligovú tabuľku.
 
ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves - TJ Pokrok Porúbka 3:1 (0:1)
Góly: 70. a 73. Macečko 2 (1 z PK), 78. Maxin – 14. Sokol
rozhodovali: Hegeduš, Vencúrik, Harčár
ŽK: Jančošek, Fedor-Baláž, Macečko, Džamba, Kerbčár - Kažimír, Džopko, Paľa, 417 divákov
 
BNV: Kaščák - Kerbčár, Šott, Macečko, Jančošek (75. Kendra), Maxin (88. Gmitter), Miháľ, Perger (57. Fedor -Baláž), Džamba, Hlaď, Jašek (45. Soušek)
Porúbka: Packa - Havir, Kažimír, Jantek, Sokol (64. Havir), F. Pavluv (61. Kurty), Paľa, Sokol, Trinkovič (88. Matys), D. Pavluv (85. Konc), Zaputil (52. Džopko)
(12:42, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár